FAMOSTAR NOODVERLICHTING VOOR INDUSTRIËLE OMGEVINGEN

Door Famostar
8 april 2023
Famostar

Aan noodverlichting in de industrie worden vaak specifieke eisen gesteld vanwege allerlei extreme omstandigheden. Denk daarbij aan mechanische invloeden, water, chemicaliën en zelfs potentieel explosiegevaarlijke gassen.

Pro: Slagvast en waterdicht

Noodverlichting in een fabriek moet passen bij de werkzaamheden die er uitgevoerd worden en de risico’s die daar kunnen ontstaan. Veelal moeten ze robuuster zijn dan voor toepassingen in een kantooromgeving of winkelfunctie, en vocht en/of water is ook een veelvuldig voorkomend probleem. Voor al deze omstandigheden hebben we de Pro: waterdicht (IP65 en IP66) en slagvast (IK10). De Pro is beschikbaar als aanduidingsarmatuur en als verlichtingsarmatuur én we hebben een Pro waarbij aanduiding en verlichting gecombineerd zijn.

HiVision en Pro Plus

Fabrieks- en logistieke hallen kunnen groot zijn. Heel groot. Een armatuur voor vluchtrouteaanduiding dat in kantooromgevingen gebruikt wordt is op grote afstand al snel niet meer dan een groen vlekje. Er is gelukkig een norm voor die bepaalt hoe groot de (verlichtte) pictogram moet zijn bij een bepaalde afstand. De HiVision armatuur heeft een herkenningsafstand van 50 meter, dubbel zoveel dan de meeste andere armaturen.

Een ander feit bij diezelfde hallen is dat ze vaak hoog zijn. De eis dat er bij spanningsuitval 1 lux op de vloer verlicht moet zijn blijft echter onveranderd overeind. Daarvoor zijn armaturen nodig zoals onze Pro Plus met een speciale lenzen en een hogere lumenstroom.

Explosionproof noodverlichting

De explosionproof armaturen, de naam zegt het al, zijn explosieveilig. Dit betekent dat gassen en stoffen de buis niet binnen kunnen dringen, dat de in de armatuur bereikte oppervlaktetemperaturen onder een bepaalde grens blijven, zodat die niet als ontstekingsbron kunnen fungeren en dat eventuele vonken de buis niet uit kunnen. Hiervoor tal van classificaties. Kijk voor meer informatie en de minimum benodigde classificatie op onze website.

Garantie

Famostar staat bekend als een Nederlands kwaliteitsproduct. Ook voor deze armaturen geldt standaard onze garantie van 10 jaar op armatuur en led, en 8 jaar op de accu, ná installatiedatum.*

SmartScan beheer

Noodverlichting moet - als veiligheidsproduct - goed onderhouden en beheerd worden. Aantoonbaar, en dat is niet altijd even gemakkelijk voor een (productie-)bedrijf. Daarvoor bieden we SmartScan waarmee de gehele installatie draadloos bewaakt en beheerd wordt, en alles automatisch opgeslagen wordt in een online logboek. Het enige dat resteert is een korte, jaarlijkse visuele controle. Techniek is en blijft altijd feilbaar, maar SmartScan zal eventuele storingen met een email snel aan de verantwoordelijke kenbaar maken. Makkelijker kunnen we het niet meer maken…

*De accu van de Explosionproof heeft een garantie van 5 jaar.

Ontdek Famostar HiVision Serie