Vendor Managed Inventory voor Wajer Yachts: efficiënt beheer van de grijpvoorraad

Door Technische Unie
13 september 2022
Technische Unie

Wajer Yachts bouwt al dertig jaar kwaliteitsschepen. De Friese Onderneming van het Jaar 2022 is beroemd om haar vaarcomfort, het design van de jachten zónder reling en de innovatieve techniek aan boord. Technische Unie levert sinds 2012 aan het bedrijf in Heeg. Via het scannen van barcodes en het wegen van de grijpvoorraad wordt het inkoop- en bezorgproces gestroomlijnd. 

Korte lijntjes

Sven van der Meulen, inkoper nieuwbouw bij Wajer Yachts: “Voor installaties aan boord werken we samen met Technische Unie. Ik vind het als inkoper fijn om samen te werken met grote leveranciers waar ik ineens een groot pakket kan neerleggen. Elektrische installaties, leidingen, maar bijvoorbeeld ook zichtdelen zoals de kranen van GROHE worden geleverd door Technische Unie. Het is een groot bedrijf, maar het voelt in de samenwerking toch als korte lijntjes. Onze vaste contactpersoon en ook de binnendienst in Leeuwarden denken altijd met ons mee.” 

Vendor Managed Inventory

Van der Meulen: “Zo zijn we enkele jaren geleden gestart met het beheer van de grijpvoorraad via Vendor Managed Inventory. Eenmaal per week wordt onze grijpvoorraad gescand door iemand van Technische Unie. Die ruimt ook gelijk de nieuwe voorraad in.

Om het proces van de grijpvoorraad nóg efficiënter te laten verlopen, starten we met de Weegkast van Technische Unie. Een deel van de grijpvoorraad wordt daarin gelegd en we hopen hiermee nog meer grip op voorraadbeheer te krijgen.”