INTELLIGENT ENERGIEBEHEER MET ALTIVAR PROCESS DRIVES

Door Schneider Electric
26 januari 2022
author-image

Of we het nu Industry 4.0 of Smart Industry noemen: de volgende industriële revolutie staat voor de deur en slimme machines vormen de drijvende kracht achter deze revolutie. Dankzij intelligente snelheidsregelaars zoals Altivar Process frequentieregelaars, kunnen machinebouwers en industriële eindgebruikers profiteren van het industriële Internet of Things (IIoT).

Intelligente aandrijvingen bieden meetbare voordelen

Met behulp van het IIoT veranderen snelheidsregelaars in intelligente aandrijvingen die gegevens verzamelen en analyseren welke helpen processen te optimaliseren, het energieverbruik te beheren en kostbare uitvaltijd van industriële processen te minimaliseren. Deze intelligente aandrijvingen bieden meetbare voordelen, waaronder:

  • Geoptimaliseerd energieverbruik tot 30%
  • Verminderde uitvaltijd tot 20%
  • Verbeterde systeemveiligheid

De juiste motorbesturingsmethode

De sleutel tot het verkrijgen van het maximale rendement is niet alleen het variëren van het toerental, maar ook het kiezen van de juiste motorbesturingsmethode voor de toepassing die de beste koppel-toerentalprestaties van de motor garandeert. Altivar Process frequentieregelaars bevatten ingebouwde functies om de motor op het beste efficiëntiepunt te laten werken en zo het elektriciteitsverbruik met ten minste 30% te verminderen. Deze frequentieregelaars bevatten verschillende motorbesturingsmethoden, zoals energiebesparende besturing en het nieuwe patent van Schneider Electric, de Adaptive Cascade Vector Control (ACVC), die zorgt voor een hoge dynamische respons op de belasting en optimalisatie van de energieprestaties.

Bewaken en optimaliseren van energieverbruik

Het meten van het energieverbruik is essentieel om inefficiënt energieverbruik te identificeren. Een eenvoudige snelheidsregelaar volgt de instructies van het systeem om te regelen wanneer en hoe snel de motor moet draaien. Een intelligente regelaar gaat veel verder dan de basisbediening en verzamelt en analyseert informatie waardoor deze in staat is realtime te reageren op veranderende procesomstandigheden. Altivar Process frequentieregelaars bieden geïntegreerde dashboards, tijdlijnrapporten en aanbevelingen voor vermogensmeting en energie-efficiëntie die gebruikers helpen het energieverbruik in de loop van de tijd te beheren en beslissingen te nemen op het gebied van procesbeheersing en onderhoud.

Intelligente Altivar-aandrijvingen zorgen voor een beter energie beheer op verschillende manieren, zoals:

Energiemonitoring
Slimme meting met Altivar Proces-aandrijvingen levert informatie over energieverbruik met meer dan 95% nauwkeurigheid, waardoor bedrijven hun energieverbruik kunnen bewaken, veranderingen in trends kunnen detecteren en kunnen anticiperen op onderhoud om het bedrijfsproces te optimaliseren en kosten te besparen.

Stop & go functie
Verhoogt energiebesparingen tot 60% door een aandrijving van stand-by naar stop modus te zetten wanneer deze niet in gebruik is. Deze functie wordt het best gebruikt voor regelaars die niet onmiddellijk moeten reageren wanneer daarom wordt gevraagd.

Wrijvingsverlies compensatie
Handhaaft de druk in een systeem met een variabele stroomsnelheid, zoals in een verwarmings-, ventilatie, en airconditioning (HVAC) systeem. Deze functionaliteit biedt nauwkeurige drukregeling wanneer het nodig is en extra energiebesparing bij lagere stroomsnelheden.

Ontdek Schneider Electric Altivar Process Drives