DRAADLOZE INBEDRIJFSTELLING SINAMICS G120C

Door Siemens
3 februari 2022
author-image

Met de Smart Access Module met ingebouwde webserver kan de SINAMICS G120C met elke telefoon, tablet of laptop eenvoudig draadloos in bedrijf worden genomen.

De Sinamics G120C frequentieregelaar is speciaal ontworpen voor wereldwijde inzet in industriële omgevingen, en kan worden gebruikt voor pompen, compressoren, ventilatoren, meng- en extrusiemachines, maar evengoed voor transportbanden en eenvoudige behandelingsmachines

De compacte drive van 0,55 tot 132 kW biedt een van de hoogste vermogensdichtheden van zijn klasse en kan “Side-by-Side” worden gemonteerd.

Smart Access module

In plaats van een bedieningspaneel kan er ook een Smart Access module worden gemonteerd voor de inbedrijfname. De Smart Access Module maakt de draadloze verbinding van mobiele apparaten zoals tablets, smartphones of laptops via WiFi mogelijk zonder dat hiervoor speciale software of apps benodigd zijn. 

Omdat het gebruik van de module niet gekoppeld is aan een specifieke webbrowser, kan elke smartphone, tablet of laptop gebruikt worden voor de inbedrijfstelling, parametrering en onderhoud van de frequentieregelaars. De motor kan ook worden getest in de JOG-modus.

Elke G120C is standaard uitgerust met de geïntegreerde Safety Integrated technologie van Siemens, die voor het veilig tot stilstand brengen van aandrijvingen zorgt.

De drive is voorzien van een dubbele veiligheidsingang, waardoor de STO-functie direct kan worden geactiveerd door uitbedraden van de noodstop op de drive of via Profisafe.

De sensorloze vectorwerking maakt een nauwkeurige regeling voor de energie-efficiënte werking van inductiemotoren mogelijk.

De G120C is standaard voorzien van Profinet communicatie waarmee de TIA Portal integratie en korte inbedrijfstellingstijd gegarandeerd zijn.

Sinamics Connect 300

Sinamics G120X-converters kunnen worden gekoppeld aan MindSphere via Sinamics Connect 300, die gebruikers de mogelijkheid biedt om waardevolle gegevens tijdens bedrijf te verzamelen m.b.v. de MindSphere app AnalyzeMyDrives. Dit maakt de visualisatie en analyse van procesinformatie mogelijk, en stelt de gebruiker in staat om de processen te optimaliseren en onderhoudsstrategieën te ontwikkelen.

Naast de bekende asynchrone kortsluitanker motoren is de SINAMICS G120C nu ook geschikt voor het aansturen van permanent magneet synchrone motoren en zelfs de SIMOTICS synchrone reluctantiemotor.

Ontdek Siemens SINAMICS G120C