CONTACTMATERIAAL IN AMELAN®: HOGE RESISTENTIE TEGEN REINIGINGSMIDDELEN

Door Mennekes
22 september 2021
Mennekes

MENNEKES heeft speciaal voor de levensmiddelenindustrie contactmateriaal van AMELAN®, een speciaal soort kunststof dat o.a. een hoge resistentie heeft tegen agressieve reinigings-, desinfectie- of oplosmiddelen. Duurzaam en toekomstgericht.

Bij gebruik van agressieve reinigingsmiddelen, die in de voedingsmiddelenindustrie veelvuldig worden toegepast, ontstaat bij toepassing van de gebruikelijke kunststoffen het probleem dat de reinigingsmiddelen de weekmakers uit de kunststof halen waardoor op de plaatsen waar spanning staat, bevestigingspunten of klapdeksels, vroegtijdig breuk ontstaat. Dit verkort onnodig de levensduur. De oplossing daarvoor zijn de producten van MENNEKES uitgevoerd in AMELAN®. MENNEKES biedt verschillende producten in AMELAN® uitvoering waaronder AMAXX® combinaties, wandcontactdozen en de delta-box. Deze zijn altijd voorzien van vernikkelde contacten en hittebestendige binnenwerken.

AMAXX® combinaties

Met MENNEKES AMAXX® combinaties realiseert u een kwalitatief hoogwaardige, voorbedrade, duidelijke en overzichtelijke installatie met fraaie vormgeving. De montage is gemakkelijk en kost aanzienlijk minder tijd dan het aanleggen van een conventionele installatie.

Standaard of zelf samen stellen?

AMAXX® combinaties kunnen geleverd worden met installatieautomaten, aardlekschakelaars of Neozed zekeringhouders, zodat de installatie lokaal afgezekerd is. In geval van storingen zijn deze gemakkelijk te lokaliseren, te verhelpen en blijft de rest van de installatie gewoon functioneren. Naast standaard combinaties, is het ook mogelijk om deze geheel naar wens samen te stellen.

Wandcontactdozen

Wandcontactdozen van AMELAN® zijn er in uitvoeringen van 16 A tot 125 A met beschermingsgraad IP 44 of IP 67. Ook zijn deze verkrijgbaar in afschakelbaar/vergrendelde DUO contactdozen. Hier is na het insteken en inschakelen is de contactstop vergrendeld.