HYBRIDE WARMTEPOMP: DE SIMPELSTE OPLOSSING VOOR DUURZAAM VERWARMEN

Door Technische Unie
4 oktober 2021
Technische Unie

We moeten duurzamer verwarmen, alleen kan nog niet elke woning volledig van het gas af. Toch is het mogelijk een huis nét zo comfortabel warm te krijgen met (veel) minder gebruik van de cv-ketel. Dit kan met een hybride warmtepomp. Duurzamer én de energierekening gaat omlaag. 

Een hybride warmtepomp past in bijna élke woning

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een cv-ketel en een warmtepomp. Een hybride warmtepomp werkt op stroom. In Nederland, waar we tot op heden nog vaak afhankelijk zijn van gas, is de hybride warmtepomp een goede optie om het gasverbruik te verlagen.

Is de woning van uw klant enigszins voorzien van isolatie, zoals dubbelglas en spouwmuurisolatie? Dan is de hybride warmtepomp al een geschikte oplossing voor zijn huis.

Meer weten? Lees hier hoe een hybride warmtepomp precies werkt

Waarom hybride warmtepompen bij Technische Unie?

Een hybride warmtepomp is een vrij ‘simpele’ oplossing om uw klanten te helpen besparen op het gebruik van gas. In 2022 gaat ook de subsidie voor hybride warmtepompen omhoog. De kans dat de vraag hiernaar straks groter wordt is reëel.Laat deze kans niet liggen!

Technische Unie staat voor u klaar. Wij bieden niet alleen een breed assortiment aan warmtepompen en toebehoren, maar geven ook merkonafhankelijk advies, bieden trainingen aan, hebben alle kennis in huis én hebben onze eigen Warmtepompselectietool. Kortom: we begeleiden u met elke warmtepompklus van A tot Z!

Breed assortiment warmtepompen

Technische Unie heeft een compleet assortiment aan (hybride) warmtepompen én alle toebehoren en toepassingen. U hoeft niet verder te zoeken. Wij hebben bijna alles in huis.

.

Merkonafhankelijk advies

Wij bieden u merkonafhankelijk advies. Dat houdt in: hulp én advies op maat voor elke warmtepompklus. Wij kijken samen met u naar de juiste oplossing. Wilt u alvast contact met een warmtepompspecialist? Mail dan naar [email protected] of neem contact op met uw contactpersoon binnen Technische Unie. 

Warmtepompspecialisten

Bij Technische Unie hebben wij een speciaal team dat gespecialiseerd is in duurzame oplossingen. Team Duurzaam staat voor u klaar met uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van warmtepompen. Daarnaast gaat dit team een stapje verder. Zo kijken zij niet naar de warmtepomp alleen, maar bieden ook hulp bij het combineren van warmtepompen met andere duurzame oplossingen, zoals zonnepanelen, WTW-units, zonneboilers, laadpalen en energiemanagementsystemen. 

Warmtepomptool

Daarnaast heeft Team Duurzaam de nodige tools in huis die nodig zijn om een goed functionerend warmtepompsysteem te ontwerpen: een Warmtepompselectietool. Met deze tool nemen zij u veel werk uit handen. Met behulp van de selectietool wordt een volledige transmissieberekening van de woning van uw klant gemaakt en weet u direct of een warmtepomp in de woning te realiseren is én welk type warmtepomp benodigd is. Lees meer over de warmtepomptool van Technische Unie

Warmtepomptrainingen

Steeds meer installateurs maken de stap naar duurzame technieken. De warmtepomptrainingen van TU Campus helpen u bij deze transitie. De trainingen zijn praktijkgericht en worden gegeven door specialisten die zelf al veel warmtepompen geplaatst en onderhouden hebben. 

Subsidie op hybride warmtepompen

Ook voor een hybride warmtepomp kan uw klant subsidie krijgen. Voor een hybride warmtepomp met buitenlucht als bron en met een vermogen van 5 kW, krijgt uw klant € 1.500 tot € 1.800 subsidie. Exact weten hoeveel subsidie er op specifieke hybride warmtepompen is? Kijk dan op de apparatenlijst van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Hybride warmtepompen in Inspiratiecentrum Duurzaamheid

Hybride warmtepompen in het echt zien? Dat kan in ons Inspiratiecentrum Duurzaamheid in Zwolle. U vindt daar verschillende hybride warmtepompen opgesteld in een complete oplossing. Daarnaast vindt u uiteraard nog meer duurzame oplossingen in het Inspiratiecentrum. Van zonnepanelen en zonne-energie opslag, tot laadpalen, PVT-panelen en complete BENG- en NOM-oplossingen. Meer weten of gelijk een afspraak inplannen? Lees verder over het Inspiratiecentrum Duurzaamheid.  Bent u niet in de gelegenheid om naar Zwolle te komen? Dan kunt u het Inspiratiecentrum ook virtueel bezoeken! 

Uitgelichte hybride warmtepompen

Starten met hybride? Met Nefit Bosch en Remeha haalt u mooie producten in huis. Vertrouwde merken, aan te sluiten op alle cv-ketels én handige tools om de warmtepomp aan te sluiten. Geluidsoverlast van de buitenunit? Daar heeft Merford verschillende oplossingen voor. 

Nóg meer lezen over warmtepompen?

Meer lezen over (hybride) warmtepompen? Lees dan verder op deze pagina

.

Bekijk onze hybride warmtepompmerken