F-GASSEN CATEGORIE II

Normen en richtlijnen Technische Unie
10 februari 2021

Werkt u bijvoorbeeld als warmtepompmonteur en wilt u onderhoud plegen aan de gashoudende onderdelen? Heeft u nog geen STEK-certificaat? Volg dan de cursus F-gassen II bij TU Campus en bereid u maximaal voor!

Resultaat

Aan het eind van deze zevendaagse-training bent u goed voorbereid voor het STEK-examen.

Over deze training

Wat zijn de technische- en kwaliteitseisen voor koelinstallaties en warmtepompen? Hoe analyseer je storingen en hoe los je deze vervolgens duurzaam op? In deze training krijgt u antwoord op al deze vragen en gaan we in op:

  • Solderen van koperen leidingen
  • Technische- en kwaliteitseisen voor koelinstallaties en warmtepompen
  • Eigenschappen van koudemiddelen
  • Fabricage en montage van koelinstallaties en warmtepompen
  • Testen, legen, vacumeren, vullen, instellen en inregelen
  • Het gebruik van meet- en testapparatuur en het meten van bedrijfsomstandigheden
  • Analyseren van storingen en deze milieubewust oplossen
  • Inspectie en diagnose stellen aan koelinstallaties en opstellen van meetrapporten
  • Controle installatie op juiste werking en specificaties

Afronding

Deze training wordt met een centraal examen van STEK afgesloten. STEK is door het ministerie van VROM aangewezen als een exameninstelling. Het examen zal worden afgenomen op een door STEK gecertificeerde locatie. De examenlocatie kan afwijken van de leslocatie. Tijdens de training krijg je hier meer informatie over.

Schrijf u direct in voor het STEK-examen!

Om na afronding van de training deel te nemen aan het geplande STEK-examen, is het advies om bij inschrijving voor de training je ook gelijktijdig aan te melden bij STEK. Dit examen is niet bij de cursusprijs inbegrepen. Het door STEK landelijk vastgestelde examentarief bedraagt € 495,- excl. BTW.

Op www.stek.nl vind je meer informatie en een digitaal inschrijfformulier voor het examen. Let op: omdat je de training op een ROVC locatie in Ede volgt, schrijf je dan in voor het examen op de locatie in Ede.

In het kort

Uw achtergrond:

U bent klant bij Technische Unie

Voor wie:

Monteurs die werken aan gashoudende delen (bijvoorbeeld van een warmtepomp) met <3kg koudemiddel. Heeft u geen kennis van airco- of warmtepompinstallaties? Omdat dit vereist is, adviseren wij u om eerst de tweedaagse training Warmtepompinstallaties (basis) toepassing & werking te volgen bij TU Campus.

Duur:

7 dag(en)

Maximaal aantal deelnemers:

8 deelnemers

Investering:

€ 2.200,00 (excl. BTW) per persoon, incl. studiemateriaal en lunch

   

Deze pagina is met zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat informatie niet volledig, up-to-date of onjuist is. Technische Unie kan in dat geval niet verantwoordelijk worden gesteld voor schade of kosten die hieruit voortvloeien. Wij verwijzen u naar de algemene voorwaarden en de opleidingsvoorwaarden op deze website.