DUURZAME BEDRIJFSKLEDING VOOR TECHNISCHE UNIE

Door Technische Unie
22 februari 2022
author-image

Is het u al opgevallen? Onze collega’s lopen sinds kort rond in nieuwe bedrijfskleding. De kleding is niet alleen mooi van buiten, maar ook van binnen. Deze kledinglijn is namelijk duurzaam geproduceerd. We vertellen u graag hoe we dit mogelijk hebben gemaakt.  

Professionals volledig circulair aankleden is een grote uitdaging. Kleding van volledig gerecycled katoen valt af, omdat er in de kleding ook technische materialen worden verwerkt. De kleding moet ook bescherming bieden aan degene die het draagt. Bovendien is het aanbod van circulaire vezels nog beperkt. Ook is de kleurechtheid van circulaire stoffen niet gegarandeerd. 

Duurzaam produceren

Technische Unie koos daarom voor een traditioneel productieproces mét de hoogst denkbare duurzaamheidseisen. Onze manager formulebeheer Paul Schnitker vertelt hoe: “Het katoen dat we gebruiken is BCI-gecertificeerd. De fabrieken waar onze kleding wordt gemaakt hebben bovendien allemaal het BSCI-keurmerk. Alle kleding wordt verpakt in afbreekbare poly bags van biodegradable materiaal.”

Geen afval

Om de cirkel helemaal rond te maken gooien we onze oude bedrijfskleding niet weg. Jassen, truien, etc. worden vervilt en daar worden nieuwe, circulaire producten van gemaakt.  

Inclusieve collectie

Het is ook belangrijk om rekening te houden met de wensen van de collega’s. Waar voelen zij zich prettig in en wat zijn hun verschillende maten? Bij Technische Unie resulteerde dit in een uitgebreidere keuze voor heren én dames, een betere kwaliteit, pasvorm, stijl en een meer uniforme uitstraling.

Geen concessies aan kwaliteit en comfort

 “Al met al zijn we zeer te spreken over de stappen die we hebben gezet,” vat Schnitker samen. “We houden de ontwikkelingen in de gaten en als het duurzamer kan, gaan we het nog duurzamer doen. Zonder concessies te doen aan kwaliteit en draagcomfort.”

Het laatste nieuws

Meer artikelen
Meer artikelen