10 diensten voor minder CO2-uitstoot

Wilt u uw bedrijf duurzamer maken? Dan helpen wij u graag met het verminderen van de CO2-uitstoot. Daarnaast besparen deze diensten u kosten. 

1000

1. Afleverkalender

Op welke dagen van de week wordt u het liefst beleverd? Op welke dagen bent u gesloten? In welke vakantieperiodes wilt u geen leveringen van ons ontvangen?

We leggen het allemaal voor u vast in de afleverkalender. Dit voorkomt overbodige transportkosten en vermindert de CO2-uitstoot.

2. Begeleiding warmtepomp opstart

In ons brede assortiment warmtepompen en toebehoren vindt u altijd de juiste oplossing. Daarbij ontvangt u merkonafhankelijk advies van ons. Bovendien helpen we u graag met onze Warmtepompselectietool. Daarmee maakt u de juiste keuze.

Kortom: wij kijken samen met u naar de juiste oplossing en begeleiden u met elke warmtepompklus van A tot Z!

3. Alles onder één dak

Alle benodigde installatiematerialen kunt u bij ons inkopen dankzij het uitgebreide assortiment. U hoeft dus niet naar verschillende winkels te rijden om uw voorraad aan te vullen. Daardoor heeft u lagere brandstofkosten en vermindert u de CO2-uitstoot.

U bespaart dus tijd en geld. Wij maken het u gemakkelijk omdat Technische Unie alle benodigdheden die u voor een klus nodig heeft, in huis heeft. In onze winkels vindt u alles onder één dak. 

4. Gereedschapsbeheer (verhuur)

Heeft u specialistisch gereedschap nodig voor een klus die minder vaak voorkomt? Bijvoorbeeld een perstang of netwerkmeter? Huur deze dan bij Technische Unie. Ze zijn in al onze winkels beschikbaar.

U hoeft dan geen grote investering te doen en extra gereedschap aan te schaffen. Wij zorgen voor de kalibratie en certificering. Daardoor bent u verzekerd van een goede werking van de apparaten.

5. Kabel snijden

Wilt u efficiënt kabels op maat laten snijden en zo meer tijd overhouden? Wij snijden zowel dunne als dikke kabels van diverse leveranciers op elke gewenste lengte. Van stroomleiding tot scheepskabel. Dit voorkomt verspilling en vermindert dus de CO2-uitstoot.

6. Lichtplan

Een lichtplan is maatwerk waarmee veel energie kan worden bespaard. Het maken van een lichtplan wordt echter steeds complexer. Nieuwe lichttechnologieën en veranderende regelgeving zijn aan de orde van de dag. Technische Unie helpt u de beste oplossing voor uw klant te vinden en de energiebehoefte te minimaliseren.

7. Berekeningstool warmtepompen

Om het benodigde vermogen van een warmtepomp te bepalen, is eerst een warmteverliesberekening van de woning nodig. Wij kunnen deze voor u maken. Maar u kunt nu ook zélf met deze softwaretool een complete warmteverlies- en koellastberekening maken voor uw klanten. 

8. Prefab

Bij prefabricage, oftewel prefab, worden artikelen als samenstelling op de bouwplaats geleverd. Dit versnelt het installatieproces, bespaart tijd en vermindert de CO2-uitstoot. U kunt bij ons kiezen uit elektrotechnische, werktuigbouwkundige en sanitaire prefab-oplossingen.

9. Nachtlevering op de zaak

Wilt u ’s morgensvroeg direct over uw materiaal beschikken? Kies dan voor nachtlevering en alles ligt klaar voor de klus. Dat is pas makkelijk! U bespaart tijd, geld en het milieu.

Wij kunnen uw bestelling ’s nachts leveren op de zaak in uw magazijn of servicewagen. Dan hoeft u niet meer op en neer voor klein projectmateriaal of serviceonderdelen. Levering vindt plaats buiten de verkeersdrukte waardoor er minder CO2-uitstoot is.

10. Installatielogistiek

Verliezen uw monteurs te veel tijd aan het ontvangen en controleren van installatiematerialen? Moeten ze ook nog de voorraad op de bouwplaats inrichten en beheren? En blijft er te weinig tijd over voor het echte installatiewerk?

Wij hebben hiervoor de oplossing in huis en nemen u deze werkzaamheden graag uit handen. Met Installatielogistiek van Technische Unie bespaart u tijd en voorkomt u verspilling.