CO2-REDUCTIE

8 maart 2022

Snel naar

Wet- en regelgeving (link naar '1'tjes, tekst Vincent)
> Wat doet TU zelf?  (Check Ariane)
> Wat is CO2? (voorstel tekening pdf Sprint#2)
Calculatietool CO2
> CO2-toolbox 

De CO2-uitstoot moet omlaag. Voor een schoner milieu en een leefbare wereld. Dat kost tijd, geld en energie.  Bij Technische Unie maken we er werk van.

We kijken kritisch naar onze eigen bedrijfsvoering en voeren CO2-besparende maatregelen door. En we bedenken slimme, duurzame oplossingen voor u als installateur en voor uw klanten.

CO2-reductie gaat ons allemaal aan. Gelukkig kunnen we dit met elkaar mogelijk maken. Wij staan voor u klaar. Samen op weg naar een CO2-vrij Nederland in 2050.

Op onze website blijven we u informeren over de CO2-maatregelen van de overheid en manieren om met elkaar CO2-reductie te realiseren.

Calculatietool CO2

Energiebesparing en het verminderen van CO2-uitstoot staan momenteel hoog op de agenda in de industrie.

Als we over vijftig jaar nog een prettig leefbare planeet willen hebben, moet de CO2-uitstoot sterk omlaag. Technische Unie wil tussen nu en 2030 haar CO2-uitstoot met de helft terugbrengen. Hoe pakken we dat aan? 

Het moet sneller: alle beetjes helpen

x

Het klimaatrapport van de Verenigde Naties concludeert dat de CO2-reductie sneller moet. Reden voor Technische Unie om de voorstekkersrol op zich te nemen en ook klanten daarbij te helpen of mee te nemen. CO2 blijkt in de praktijk best ongrijpbaar. Het besef dat alle kleine beetjes helpen is er lang niet bij iedereen: Ariane: “Als ik vandaag de fiets pak in plaats van de auto, zie ik daar niet meteen het resultaat van terug. Hetzelfde geldt voor vlees eten of een vliegreis maken. Het zijn kleine stapjes waar we soms niet direct de zin van inzien, maar ze helpen wel degelijk mee.”
 

x

Een kwestie van tijd

Soms staan ook  beperkingen de ontwikkeling nog in de weg, hoe graag we ook zouden willen. Gerrit Jan: “We kunnen vandaag stoppen met gasketels, alleen zijn er nog geen volwaardige alternatieven. De hele keten moet veranderen, van netwerkbeheerders tot eindgebruikers. Het is een kwestie van tijd. Maar we hebben nog even voordat het 2030 is. En de doelstelling van 50% CO2-reductie gaan we zeker halen.”

Lees ook hoe Technische Unie via het Project Duurzame Stadslogistiek op koers ligt om de groenste Technische groothandel van Nederland te worden.
 

Hier komen de links per segment

   

Veelgestelde vragen over CO2-reductie

meer over...

 

 

8 maart 2022