RETROFIT, LEDARMATUREN OF SMART?

Door Technische Unie
21 juli 2022
Technische Unie

Nu de productie van fluorescentielampen stopt, zijn er alternatieven nodig. Maar welke alternatieven zijn er eigenlijk?

1000

Alternatief 1 | Retrofit: nieuwe lamp in oude armatuur

In de meeste gevallen zijn er goede LED retrofit alternatieven. Hierbij is de bestaande voorschakelapparatuur (elektromagnetisch of elektronisch) van belang én de (gewenste) lichtopbrengst. Daarnaast spelen onder andere de levensduur en efficiëntie een belangrijke rol bij het kiezen van het meest geschikte alternatief. 

1000

Conversiewijzer Philips/Osram

Om het u makkelijker te maken hebben wij een conversiewijzer samengesteld waar u het juiste alternatief voor uw huidige conventionele verlichting vindt. Komt u er na het bekijken van de conversiewijzer nog steeds niet uit? Neem dat gerust contact op met een Lichtadviseur van Technische Unie. 

1000

Alternatief 2 | Renoveren met geïntegreerde ledarmaturen

Vervangt u uw huidige armatuur door een geïntegreerd ledarmatuur? Dan levert dat in veel gevallen meer energiebesparing op. De lichtprestaties zijn vaak ook beter omdat de optiek van het armatuur volledig is afgestemd op de (geïntegreerde) lichtbron in het armatuur. Er zijn talloze mogelijkheden voor geïntegreerde ledarmaturen. 

1000

Alternatief 3 | Toepassen smart (slimme) verlichting

We kunnen door de ontwikkeling in technologie steeds verder gaan dan enkel het gebruik van ledverlichting. Met behulp van sensoren, draadloze communicatie, dimmen, IoT (Internet of Things) etc. zijn we in staat verlichting nauwkeurig te regelen en op elke situatie aan te passen. Dit is niet alleen comfortabeler, maar ook energiebesparend. Voor slimme verlichtingoplossingen zijn ook veel mogelijkheden.

1000

Advies nodig van een Lichtadviseur?

Hulp nodig bij de beste lichtoplossing? Of het nou om retrofit, geïntegreerde ledarmturen óf slimme verlichting gaat: bij onze Lichtadviseurs bent u aan het juiste adres. Wij helpen u graag bij het zoeken naar de beste oplossing!

1000