SLIM VERLICHTEN MET NORTON

Door Norton
24 november 2021
Norton

Norton biedt diverse mogelijkheden om een merkonafhankelijke smart lighting oplossing naar de wens van de klant te realiseren.

Slimme led oplossingen van Norton

Op de al zeer efficiënte led armaturen levert Norton ook de mogelijkheid tot aanpassing met dim en connectiviteit functies. Zo kan de verlichtingsinstallatie eenvoudig geïntegreerd worden in een lichtmanagement- of gebouwbeheersysteem met bijvoorbeeld LiveLink (bedraad) of Casambi (wireless connectivity). Als onafhankelijk leverancier kiest Norton de oplossing die het beste past bij de wensen van de klant. Enkele oplossingen uitgelicht. 

Standalone oplossingen

Norton heeft diverse slimme standalone oplossingen in haar assortiment. Vaak voorzien van radar, met uitgebreide instelmogelijkheden middels dipswitches, eenvoudig te monteren, met een energiebesparing tot maar liefst 90% energie. Het resultaat? Een snelle ROI, lage exploitatiekosten en een minimale investering.

Smart oplossing voor parkeergarages

Het waterdichte dynamische WDO-SV-RS armatuur (IP66) biedt dankzij haar functionaliteit de perfecte plug & play oplossing voor parkeergarages. Ieder armatuur is uitgevoerd met radar en een schermerschakelaar, en reageert autonoom. Dankzij de efficiënte leds en slimme schakeling (25–50–100%) bespaart dit dynamische armatuur tot 90% van de energiekosten ten opzichte van conventionele armaturen. Met een levensduur van meer dan 100.000 uur L80/B10 wordt het onderhoud en de vervanging van de WDO-SV-RS tot een absoluut minimum beperkt.

Casambi

Met bijvoorbeeld Casambi biedt Norton een veilige en slimme verlichtingsoplossing die eenvoudig is toe te passen. Met een gratis app kunnen de armaturen eenvoudig afzonderlijk of in meerdere groepen via Bluethooth worden bediend. U kunt tussen de 1 en 100% dimmen, scènes of een timer instellen, en in combinatie met Tunable White armaturen de lichtkleur bepalen. 

Norton Tunable White panelen met Casambi

Norton LPS Tunable White (TW) panelen hebben een universeel regelsysteem waarmee de lichtintensiteit en kleurtemperatuur kan worden ingesteld. Hét armatuur voor het creëren van dynamische lichtoplossingen in combinatie met Casambi voor bijvoorbeeld scholen, kantoren en de zorgsector. Een verlichtingsoplossing die het welzijn van mensen positief beïnvloedt, en bijdraagt aan het verbeteren van concentratie, efficiëntie en comfort.

LiveLink Lichtmanagement

Door het integreren van Livelink op bijvoorbeeld Norton NLS lichtlijnen creëert u extra besparing en comfort door de daglicht- en aanwezigheidssensoren. Met dit op DALI gebaseerde lichtmanagementsysteem kunt u op eenvoudige wijze de installatie zelfstandig bewaken en sturen op individueel gebruik.

Highlights Norton Smart Lighting

  • Van standalone tot integratie in gebouwbeheersystemen
  • Klantspecifieke oplossingen, merkonafhankelijk
  • Eenvoudige installatie en bediening
  • Maximale besparing

Norton en de Technische Unie: uw partners in slimme verlichting

De lichtspecialisten van de Technische Unie en Norton adviseren u graag op het gebied van lichtmanagement, Human Centric Lighting (HCL) en certificering. Uiteraard ondersteund met een lichtadvies. Hierbij houden we rekening met de technische en budgettaire voorwaarden van het project.

Download hier de pocketbrochure

Ontdek Norton slimme verlichting