TRILUX LED-LICHTLIJNEN

Door TRILUX
20 augustus 2021
author-image

In magazijnen en fabrieken wordt tegenwoordig veel gekozen voor een lichtlijnoplossing. Door de hoge plafonds zijn krachtige armaturen noodzakelijk.  Of het nu gaat om magazijnen, (zware) industrie of voedselproductie (HACCP), TRILUX biedt een scala aan mogelijkheden met diverse led lichtlijnsystemen.

In essentie lijken lichtlijnen van de diverse producenten sterk op elkaar, maar er zijn belangrijke verschillen om bij stil te staan. De garanties, lichtkwaliteit, efficiëntie, levensduur en flexibiliteit verschillen sterk van product tot product en van producent tot producent. Ook is het belangrijk om na te denken over eventuele extra functionaliteiten zoals geïntegreerde noodverlichting en het toepassen van slimme lichtmanagementsystemen.

Extreme situaties, zekere oplossingen

Het toonaangevende modulaire systeem van de E-line Next bestaat uit 15 optieken en heeft een lichtstroom van 2.000 tot 20.000 lumen. Daarmee kan binnen één productfamilie in de verlichtingseisen voor uiteenlopende toepassingsgebieden worden voorzien. Uitgekiende lichttechnieken beperken het aantal vereiste lichtpunten, terwijl er nieuwe maatstaven gezet worden op het gebied van lichtkwaliteit en energie-efficiëntie (tot 190 lm/W). Alle modules zijn HCL-ready (Human Centric Lighting) om met name bij ploegendiensten het welzijn van de medewerkers te ondersteunen. 

Ook de overige technische specificaties van de armaturen zijn sterk. Denk aan een levensduur tot 90.000 uur (80% lumenbehoud bij 50°C omgevingstemperatuur), drie beschermklasses (IP20, IP50 en IP64), drie modulelengten voor een eenvoudige montage (750 mm, 1500 mm en 2250 mm) en twee draagprofielsystemen (Fix - vaste positionering armaturen, Flex - flexibele positionering armaturen).

24 uurs lichtlijn offerte service

Projecten hebben tegenwoordig een steeds kortere doorlooptijd. Omdat u als installateur of als groothandel de aanvraag van klanten zo snel mogelijk wilt beantwoorden, zijn wij u ook zo snel mogelijk van dienst. Speciaal voor projecten tot 5.000m2 bieden wij onze 24-uurs offerteservice aan. U ontvangt op werkdagen uiterlijk binnen 24 uur een offerte voor uw ingediende lichtlijnenproject in de mailbox. Aanvullende ruimten (kantoren, parkeerplaatsen, etc.) en lichtlijnprojecten groter dan 5.000 m2 mogen uiteraard ook worden ingestuurd. We nemen dan contact met u op om de planning te bespreken. Vraag uw Technische Unie contactpersoon naar de verschillende mogelijkheden zodat je je volgende lichtlijnproject zo efficiënt mogelijk weet in te vullen. 

Montage service

Voor u als installateur maken we het geheel nog eenvoudiger. Samen met door TRILUX geselecteerde montagepartners bieden wij u namelijk optioneel de complete montage van onze verlichtingsarmaturen aan. Alle voorbereidende werkzaamheden worden daarmee uit handen genomen, waarbij zowel de lichtlijn draagprofielen als LED modules aan het plafond worden gemonteerd. U hoeft alleen nog de LED lichtlijnen aan te sluiten op de voeding en eventueel de (noodverlichtings)armaturen en/of de sensoren te programmeren.

Ontdek TRILUX led-lichtlijnen