MET NORTON LED SLIM NAAR LABEL C

Door Norton
1 oktober 2021
Norton

In het kader van het Energie akkoord moeten alle kantoorgebouwen groter dan 100m², vanaf 1 januari 2023, een energielabel C of hoger hebben. Door te renoveren met Norton led verlichting kan hierin snel en eenvoudig een grote stap worden gezet.

Voldoet uw kantoorgebouw al aan Energielabel C?

Op het gebied van energiebesparing en Label C is het van belang te kijken naar de wet- en regelgeving, en subsidies. Wij hebben de belangrijkste zaken op het gebied van ledverlichting overzichtelijk voor u op een rij gezet. Kijk hier voor meer informatie.

Via de beslisboom van RVO bepaalt u snel of uw pand al voldoet aan minimaal Label C.

Met Norton eenvoudig naar Label C

Investering in energiezuinige verlichting is één van de meest efficiënte investeringen om tot een C-label te komen. Norton biedt een breed programma led armaturen die bij uitstek geschikt zijn voor renovatie van kantoren. Denk bijvoorbeeld aan panelen, downlights en bandrastermaturen, allen in een handomdraai te installeren. Zo bespaart u met Norton snel en eenvoudig tot wel 70% energie. En dat kan ook met het revolutionair nieuwe armatuurconcept Norton CUBIQ of armaturen die speciaal voor uw plafond op maat gemaakt kunnen worden

Nog slimmer verlichten

Om tot een optimale energiebesparing te komen, levert Norton op haar standaard al zeer efficiënte led armaturen ook de mogelijkheid tot dim en connectiviteit functies. Zo kan de verlichtingsinstallatie eenvoudig geïntegreerd worden in een lichtmanagement- of gebouwbeheersysteem met bijvoorbeeld LiveLink (bedraad) of Casambi (wireless connectivity). Als onafhankelijk leverancier kiest Norton samen met u de slimme oplossing die het beste past bij het gebruik van het gebouw. 

Investeren in duurzaamheid

Norton armaturen hebben een lange levensduur, lage onderhouds- en energiekosten en zijn eenvoudig te monteren. In de praktijk betekent dat zorgeloze verlichting, zónder lampen te vervangen. Dit resulteert in een aanzienlijke verlaging van de TCO (Total Cost of Ownership). Met Norton armaturen maakt u een milieubewuste keuze die ook financiële waarde creëert. 

Zet samen met Norton en de Technische Unie de stap naar Label C

Voldoet uw pand of dat van uw klant nog niet aan Label C? Neem dan contact op met de Technische Unie of Norton. Samen met u lopen we het stappenplan door om snel en eenvoudig te komen tot Label C:

1.      Scan: we starten met een scan op locatie voor een inventarisatie van het pand, indien nodig samen met uw technisch adviseur.

2.      Inventarisatie: we inventariseren uw wensen, doelen en besparingspotentieel die bijdragen aan energie-efficiëntie en gebruikscomfort.

3.      Advies en lichtplan: vervolgens adviseren we over oplossingen die voldoen aan alle eisen en normen, waaronder de NEN-EN 12464-1. Dit advies wordt ondersteund met een lichtberekening conform de NSVV gedragscode. Eventueel aangevuld met een ROI berekening.

4.      Projectaanbieding: op basis van voorgaande stappen ontvangt u van ons een projectaanbieding.

Afhankelijk van de productkeuze kunt u direct van start aangezien het standaard Norton armaturenprogramma doorgaans uit voorraad leverbaar is bij de Technische Unie. Ook bij producten die speciaal op maat worden gemaakt, zijn de levertijden beperkt. 

Norton en de Technische Unie: uw Label C partners

Heeft u na het lezen van deze informatie vragen over Label C of wilt u starten met het stappenplan? Download hier de flyer Met Norton led slim naar Label C of neem contact op met Technische Unie of Norton.  Wij informeren u graag over de mogelijkheden hoe u met Norton armaturen kunt voldoen aan de energiebesparingsverplichtingen voor uw kantoor, over eventuele subsidiemogelijkheden en het maken van een lichtplan en advies in productkeuze.

Ontdek Norton voor Label C