NOODVERLICHTING BEHEREN MET NIEUWE CGLINE+ WEB COMPACT CONTROLLER

Door Eaton
8 september 2021
Eaton

Het Eaton CGLine+ systeem met de nieuwe Web Compact Controller helpt bij het beheer van uw noodverlichtingssysteem, zodat uw noodverlichting in optimale staat blijft om haar belangrijke veiligheidstaak te vervullen.

Verschillende protocollen

Er bestaan verschillende manieren om te communiceren met armaturen. DALI is een standaardprotocol dat door diverse fabrikanten wordt gebruikt om zowel algemene- als noodverlichtingsarmaturen aan te sturen en te monitoren. Eaton biedt naast DALI-armaturen ook het CGLine+ systeem aan voor het centraal monitoren van decentrale noodverlichting. Hiermee kunnen specifieke noodverlichtingsfuncties als adaptieve (dynamische) vluchtroute-aanduiding en verhoogde attentiewaarde worden ondersteund. Daarnaast kunnen ook veel meer armaturen per lijn worden aangesloten in vergelijking met een DALI-systeem.

Het voordeel van CGLine+ bij tijdelijke leegstand

Naast alle bekende voordelen die CGLine+ biedt als het gaat om het gedetailleerd testen en monitoren van noodverlichting, beschikt CGLine+ over nog meer functies die een efficiënt en duurzaam beheer van uw installatie mogelijk maken. Zo komt het met enige regelmaat voor dat bij gebouwen die voor korte of langere tijd niet in gebruik zijn, de stroomvoorziening wordt afgeschakeld. Denk hierbij bijvoorbeeld aan seizoensgebonden horeca, nog niet opgeleverde nieuwbouwprojecten, scholen in de vakantieperiode, etc. In dergelijke gevallen zullen de armaturen in noodbedrijf gaan branden totdat de batterij leeg is, waarna ze voor langere tijd volledig ontladen blijven. Dat brengt twee risico's met zich mee. Ten eerste zal, bij het terug inschakelen van de netspanning, de noodverlichting nog niet volledig beschikbaar zijn (omdat de batterijen nog niet opgeladen zijn) wat een veiligheidsrisico inhoudt. Ten tweede zullen de batterijen door het langdurig ontladen zijn, schade kunnen oplopen of zelfs defect raken. Dat is naast nog een veiligheidsrisico ook een onvoorziene kostenpost door vroegtijdige batterijvervanging.

CGLine+ biedt een oplossing: de blokkeerfunctie zorgt ervoor dat de noodverlichting niet aangaat bij het afschakelen van de netspanning. Bij het terug inschakelen van de spanning wordt de blokkering automatisch opgeheven. De batterijen zijn dan nog steeds (deels) opgeladen zodat er indien nodig, direct noodverlichting beschikbaar is. Bovendien is er geen schade door langdurige diepontlading. De levensduur van uw batterijen wordt zo optimaal behouden wat bijdraagt aan een kosteneffectief en duurzaam beheer van uw installatie.

Vertrouw op uw noodverlichting

De nieuwe Eaton CGLine+ Web Compact Controller beschikt over een makkelijk te bedienen interface. Hiermee kan er eenvoudig voor gezorgd worden dat de noodverlichting bij de heropening van een gebouw in optimale staat verkeert en direct klaar is om haar belangrijke veiligheidstaak te vervullen.

Ontdek Eaton CGLINE+ WEB COMPACT CONTROLLER