SNELLERE INSTALLATIE EN NAADLOZE INTEGRATIE VAN E- EN W-INSTALLATIES

Door ABB
14 april 2021
ABB

In Canary Wharf, een modern zakencentrum in Engeland, wordt het ABB Cylon® HVAC Smart Building Solutions ingezet om E- en W-installaties naadloos te integreren en op elkaar af te stemmen.

ABB Cylon® HVAC Smart Building Solutions zijn over de hele wereld geïnstalleerd in uiteenlopende gebouwen. Groot zowel als kleinschalig. Van commerciële en overheidsgebouwen tot hotels, luchthavens en datacenters. Voor meer grip, overzicht en comfort. En tegelijkertijd minder energieverbruik, onderhoud en kosten.

Canary Wharf: 1,3 miljoen m2 kantoorruimte

Canary Wharf is grootschalig, maar wel met oog voor detail. De kantoren van Canary Wharf zijn gebouwd volgens de hoogste normen, in een landschapsarchitectuur die een ontspannende en gezonde omgeving biedt voor kantoormedewerkers en bezoekers. Enkele van ’s werelds meest vooraanstaande architecten en ontwerpers zijn betrokken geweest bij de totstandkoming ervan. Het landgoed bestaat uit:

  • Tien kantoorgebouwen (sommige met winkels op straatniveau)
  • Multilevel indoor shopping in Cabot Place Oost en Cabot Place West
  • Een Docklands Light Railway station
  • Een conferentie- en banketcentrum
  • 17,1 hectare aangelegde open ruimten

ABB Cylon®

ABB Cylon® HVAC Smart Building Solutions is geïnstalleerd in verschillende gebouwen binnen Canary Wharf, waaronder BP1. Dit gebouw is het nieuwste project met zo'n 92.900 vierkante meter; het gebouw is verdeeld over vijf kelderverdiepingen, de begane grond en 33 bovenverdiepingen.

De Cylon Unitron BMS is geïnstalleerd in alle 5 kelders en 33 bovenverdiepingen. De belangrijkste functie van het Unitron BMS in het BP1-gebouw is het regelen van de lokale temperatuur via de 2.100 VAV-regelaars op locatie. De faciliteit heeft een uitstekende beoordeling van de milieubeoordelingsinstantie (BREEAM) gekregen.

Voordelen

Voor de eigenaars biedt het nieuwe gebouw een betere werkomgeving, een betere efficiëntie en aanzienlijke verbeteringen van de milieuprestaties. Het Cylon Unitron BMS regelt de lokale temperatuur en het beheer van de elektrische voeding en de faciliteit heeft een reeks functies om het energieverbruik te verminderen. Voordelen zijn onder andere:

  • Gecentraliseerd beheer van 24 verdiepingen commerciële kantoorruimte
  • Zeer gecontroleerde comfortabele werkomgeving geschikt voor dit wereldhoofdkwartier
  • Energiebesparing door efficiënt beheerde ventilatie, koeling en verwarming
  • Intelligente belastingafschuiving die zorgt voor leveringszekerheid voor kritieke installaties in het gebouw
  • Snelle probleemoplossing voor het systeem door middel van gecentraliseerde alarm- en supervisiecontrole

Erwin Roeterdink, product marketing specialist bij ABB: “Wij optimaliseren HVAC-systemen door het koppelen van de E- en W-installaties om zo energie te besparen en het comfort in gebouwen te verhogen. Onze oplossingen bieden de kwaliteit, betrouwbaarheid en energiebesparingen die facility managers verwachten. Bovendien zijn ze eenvoudig te gebruiken en goed te onderhouden.”

Meer wereldwijde Cylon cases zijn te vinden op: https://www.cylon.com/nl/referenties/

Ontdek ABB Cylon® HVAC Smart Building Solutions