VOORKOM ZIEKTEN EN VERMINDER BACTERIËN RONDOM HET TOILET

Door Pressalit
2 april 2021
author-image

Goede hygiëne is essentieel voor ieders gezondheid. Als u het deksel sluit gedurende de toilet spoeling, zal dit actief helpen voorkomen dat de ziekten zich verspreiden.

Vanwege Covid-19 is er meer behoefte aan informatie en tips over hoe de verspreiding van ziekten rond de toiletruimte tot een minimum kan worden beperkt.

Regelmatig schoonmaken is noodzakelijk

Oppervlakken die vaak worden aangeraakt, zoals deurgrepen en trapleuningen, moeten vaak worden schoongemaakt om te voorkomen dat bacteriën zich verspreiden. En net zo belangrijk zijn het toilet en de badkamer.

U dient zich bewust te zijn van de kritische plekken in de badkamer zoals oppervlakken in en rond de wastafel, de kraan en in het bijzonder en rondom het toilet. Hier moet je extra op letten. Door de juiste reinigingsmiddelen te gebruiken en ook rekening te houden met de keuze van de toiletzitting help je verspreiding van ziektes te voorkomen.

Houd het deksel gesloten - ook in het openbare toilet

Niet alleen de keuze van de toiletzitting is belangrijk, maar ook hoe je deze gebruikt. Weinig mensen besteden hier echter aandacht aan.

Studies tonen aan dat bacteriën en virussen ook kunnen worden verspreid via wat bekend staat als aerosol: verneveld water waarmee ontlasting of urine uit het toilet in de lucht kan ontsnappen en ziektes kan verspreiden. Dé manier om dit te voorkomen is door simpelweg het deksel van de toiletzitting te sluiten tijdens het doorspoelen. Hierdoor kunt u het risico op verspreiding van ziektekiemen door de lucht en het neerslaan ervan op andere oppervlakken minimaliseren.

Vaak hebben openbare toiletten een toiletzitting zonder deksel. Het besef van verspreiding via de lucht is echter een belangrijk aspect bij het voorkomen van ziekteverspreiding in de toekomst en kan ook met succes worden geïmplementeerd in openbare toiletten.

Kies een toiletzitting die de groei van bacteriën minimaliseert

Een vochtige ruimte is de perfecte omgeving voor bacteriën om in te groeien. Daarom is de hygiëne rond het toilet, en vooral de toiletzitting, een belangrijk gebied.

Een toiletzitting met Polygiene® heeft antibacteriële componenten die de groei van bacteriën en de verspreiding van ziekten helpen minimaliseren. Polygiene wordt gebruikt in specifieke Pressalit-producten en wordt gelijkmatig verdeeld in de grondstof tijdens het vormen van de toiletbril. Dit zorgt voor een levenslange werkzaamheid.

Polygiene® is een innovatieve technologie die bestaat uit biocide zilverzouten (zilverchloride), die een antibacteriële werking hebben. In tegenstelling tot oppervlaktebehandelingen slijt het nooit en is het niet schadelijk voor de persoon die de zitting gebruikt of voor het milieu.