NIEUW: SANITAIRID NAJAAR 2021

Door Technische Unie
14 oktober 2021
author-image

Soms is gewoon eigenlijk heel bijzonder. Daarom zetten we in deze SanitairID heel normale dingen eens flink in de schijnwerper. De toiletpot bijvoor­beeld. We vroegen Duravit ons iets te vertellen over het productieproces van een doorsnee pot en wat bleek? Er komt ontzettend veel handwerk bij kijken. Lees snel verder én ontdek de laatste noviteiten. Veel leesplezier!

In deze SanitairID:

Ode aan het inbouwreservoir

Het inbouwreservoir is niet meer weg te denken uit de badkamer en toiletruimte. Veel mensen kiezen ervoor omdat het ‘gewoon mooi’ is om het reservoir uit het zicht te hebben, maar daar mee doe je dit staaltje tech-niek absoluut tekort. “Er is nog zo veel meer beschik-baar dan alleen het standaardmodel inbouwreservoir!” vertelt productmanager Hester Goldsmit enthousiast. Zij praat u graag bij over de nieuwste ontwikkelingen.

Lees verder

Razendsnelle renovaties? Bouwplaatslogistiek maakt het mogelijk!

144 woningen in de Kwendelhof in Tilburg renoveren, met minimale overlast voor de bewoners. Voor die uitdaging stond Nicky Martens, directeur van Heikant Installatie in Rosmalen. Hoe kon hij zo snel en efficiënt mogelijk werken? Technische Unie wist het antwoord. Nicky: “Mijn contactpersoon Roland van den Broek vertelde over de speciale dienst bouwplaatslogistiek. Ideaal: de materialen werden direct in de appartementen geleverd, zodat installateurs meteen aan de slag konden. Dat bespaarde kostbare tijd!”

Lees verder

Zó maakt u de stortdouche duurzaam

Stortdouches zijn bij veel mensen geliefd. Maar torenhoge water- en energierekeningen natuurlijk niet! Gelukkig zijn er manieren om stortdouches besparend te maken. En daar ligt een schone taak voor de vakman, vertelt onze adviseur duurzaamheid Menno ter Horst. “De gemiddelde consument heeft echt hulp nodig om tot de juiste keus te komen. Er zijn verschillende water- én warmtebesparende opties die je kunt adviseren, en het samenspel daartussen is belangrijk. Denk naast een zuinige douchekop aan een goede afstemming van warmtepomp, buffervat en leidingen. Zo garandeer je ultiem douchecomfort en stimuleer je dat mensen energie besparen.”

Lees verder

Closet stories: het verhaal achter de pot

We maken er elke dag gebruik van en het is een onmisbaar onderdeel van ons leven: de toiletpot. En juist omdat het zo’n van-zelfsprekend product is, is het weleens leuk uitgebreid stil te staan bij deze keramieken kanjer. Hoe is de closetpot ontstaan, hoe zag hij er in de loop der jaren uit en hoe wordt hij tegenwoordig gemaakt? Esmy van der Wal van Duravit neemt ons mee in het boeiende verhaal achter de wc-pot.

Lees verder

De monteurs van Bouwton grijpen nooit mis “Wij ontzorgen onze klanten, Technische Unie ontzorgt ons”

Duizend vierkante meters pure badkamerweelde. Dat is Bouwton Badkamers & tegelvloeren in Katwijk. Showroomhouder Wilton van Leeuwen ziet de afgelopen jaren een belangrijke trend: “De bad kamer wordt steeds minder een gebruiksruimte en steeds meer een wellness- en relaxruimte”, merkt hij. “Whirlpools, sauna’s, sunshowers en stoomcabines: voor veel mensen mag het allemaal wat luxer. Met Technische Unie als partner kunnen we beslist mee in die trend. Zij spelen in de voorhoede als het gaat om een innovatief assortiment.”

Lees verder

SanitairID najaar 2021 lezen