DUURZAME LAUFEN DOUCHEVLOER VAN PET-RESIN

Door LAUFEN
15 mei 2023
author-image

De nieuwe LAUFEN marbond douchevloeren bevatten gereyceld PET resin. De douchevloeren behouden hun voordelige kwaliteiten. Het materiaal is duurzaam, stabiel, repareerbaar en gemakkelijk te reinigen.

Gerecycled PET resin

De nieuwe LAUFEN marbond douchevloeren zijn gemaakt van gerecycled PET resin, een materiaal dat wordt geproduceerd uit gerecyclede plastic flessen. Door gebruik te maken van gerecycled PET resin in de productie van de douchevloer, helpt LAUFEN de hoeveelheid plastic afval te verminderen en bevordert het de circulaire economie. De marbond douchevloer is een uitstekend voorbeeld van de toepassing van duurzame materialen in de badkamer. Het gebruik van gerecycled PET resin is enerzijds lonend omdat bestaande materialen, in dit geval PET-flessen, langer in omloop kunnen worden gehouden. Anderzijds is er voor de productie van marbond producten geen conventioneel resin meer nodig, wat de CO2 footprint van die producten verkleint.

Bestand tegen krassen, slijtage en vlekken

De marbond douchevloeren van LAUFEN zijn bestand tegen krassen, slijtage en vlekken, en biedt tegelijkertijd een slipvaste oppervlakte die comfortabel en veilig is om op te staan. Bovendien is de douchevloer eenvoudig te installeren en te onderhouden, en biedt het een moderne en stijlvolle uitstraling die past bij elk interieur.

Laufen Douchevloer van PET-resin wit
Laufen Douchevloer van PET-resin installation

Ruime maatkeuze en installatiemogelijkheden

De LAUFEN douchevloeren zijn beschikbaar in meer dan 40 standaardmaten en ook maatwerk valt binnen de mogelijkheden. De standaardmaat kan langs de lange zijde en langs de korte zijde worden ingekort. De op maat gemaakte douchevloeren door de fabriek van LAUFEN zullen volledig afgewerkt zijn wat mogelijk is dankzij de aanpasbare mal waarin de vloer wordt gegoten. De douchevloeren zijn geschikt voor opbouw, halve- inbouw en gelijkvloerse installatie.

Niet alleen de ruime maatkeuze en installatiemogelijkheden maakt het geschikt voor iedere badkamer, ook is er nog keuze in kleur. De Pro marbond douchevloeren zijn verkrijgbaar in wit, licht grijs, antraciet, beton look & zwart.

Ontdek LAUFEN douchevloer van PET-resin