ACO: HOE KIES JE MET MEEST EFFICIËNTE WTW-DOUCHEGOOT?

Door ACO
14 maart 2023
ACO

Als je normaal doucht gaat alle warmte uit het water verloren! De ShowerDrain X zorgt ervoor dat deze warmte wordt gebruikt om het inkomende koude water op te warmen. 

  

ACO WTW QR Code

Een WTW-douchegoot zorgt voor een duurzame douche-ervaring van het hoogste comfortniveau! Maar hoeveel scheelt het nu eigenlijk? Bereken de terugverdientijd met de nieuwe ACO WTW-douchegoot calculator! Kijk op www.aco.nl/wtw of scan de QR code! Hier vind je informatie voor de adviseur, installateur en eindgebruiker.

Zo functioneert de douchegoot met de ingebouwde warmtewisselaar

Koud leidingwater stroomt normaliter direct naar de douchekraan. Met de ACO ShowerDrain X gaat het koude water, eerst via de ingebouwde warmtewisselaar in de douchegoot, naar de douchekraan. Tijdens het douchen wordt het warme douchewater opgevangen in de douchegoot. Hier stroomt het langs de koperen buizen van de warmtewisselaar die deze warmte afgeven aan het toestromende koude water. Zo wordt het leidingwater tot 20 graden opgewarmd. Dit voorverwarmde water stroomt verder naar de douchekraan, waardoor de cv-ketel of warmtepomp minder heet water hoeft te leveren voor de gewenste douchetemperatuur. Door te investeren in een wtw-douchegoot wordt bij iedere douchebeurt energie en geld bespaard!

Ontdek ACO ShowerDrain X