AFVOEREN VOOR VLAKKE DAKEN, BEGROEIDE DAKEN EN PARKEERDEKKEN

Door ACO
17 juni 2021
ACO

Platte daken en parkeerdekken staan 24 uur per dag bloot aan onvoorspelbare weersinvloeden. Bij het ontwerpen van vlakdakafvoeren zal hier ook rekening mee gehouden moeten worden.

Het vernieuwde ACO Passavant vlakdak- /dekafvoeren programma is tot in het kleinste detail geperfectioneerd. Het systeem is bestand tegen extreme invloeden van binnen- en buitenaf. Denk hierbij aan extreme hitte, neerslag, vorst, vervuiling maar ook brand. De maatvoering van het compacte modulaire systemen uit gietijzer zijn ideaal om te integreren in een vlakdak-/dek ontwerp en eenvoudig te installeren. Met de vernieuwde ACO Passavant vlakdak-/ dekafvoeren weet je zeker dat de vlakdak-/dek constructie is voorzien van een eigentijdse en toekomstbestendige afwatering.

Kwaliteit begint bij het juiste materiaal

De vlakdakafvoeren zijn gemaakt van lammellair gietijzer en dat is niet voor niets. Dit materiaal is onbrandbaar (brandklasse A1). Wanneer een gietijzeren dakafvoer is voorzien van een brandmanchet in combinatie met ACO GM-X thermisch verzinkt stalen buizen vormt dit een compleet systeem dat zorgt voor de hoogste mate van brandveiligheid. Daarnaast heeft gietijzer nagenoeg dezelfde uitzettingscoëfficiënt als beton. Bij inbouw in beton ontstaan bij grote temperatuurswisselingen geen scheuren in het materiaal. Het is UV bestendig en recyclebaar! Gietijzer heeft een hoge drukweerstand en is hierdoor zeer zwaar belastbaar. Het materiaal is robuust en duurzaam, waardoor vervuiling en regen-/smeltwater (met strooizout) de werking van het systeem niet beïnvloeden.

Compact ontwerp

Het puthuis en de tussenstukken hebben een vlakke flens waardoor ze direct op bijvoorbeeld een betondek kunnen worden geplaats, zonder dat er uitsparingen gemaakt moeten worden of ze ondervuld moeten worden. Dit scheelt veel tijd en bijbehorende kosten. De compacte inbouwafmetingen en daarvoor benodigde kerndiameter van slechts 160 mm (of 220 mm) zorgen voor een snelle, eenvoudige inbouw.

Perfecte aansluiting op dakmembranen

Door toepassing van een flens ACO Passavant vlakdakafvoeren worden gecombineerd met alle in de handel verkrijgbare geomembranen. Een chemische reactie met bestanddelen in het geomembraan is uitgesloten. Verder is het systeem te combineren met (SBS, NBR) en bitumineuze membranen.

Ontdek ACO vlakdak- /dekafvoeren