DE FITTING DIE U WEGBLAAST: WAVIN TIGRIS K5/M5

Door Wavin
29 oktober 2020
Wavin

Lekken opsporen wordt nog eenvoudiger met de nieuwe Tigris K5/M5 fittingen door Acoustic Leak Alert. Ongeperste fittingen geven een luid fluitsignaal, bij het afpersen met lucht.

Wavin introduceert de nieuwe Wavin Tigris K5/M5

De gloednieuwe Tigris K5/M5 fittingen van Wavin bouwen verder op het succes en de betrouwbaarheid van haar voorgangers Tigris K1/M1. Ontworpen speciaal voor installateurs en de eerste en enige fitting met Acoustic Leak Alert. Ongeperste fittingen laten luid en duidelijk een fluitsignaal horen, bij het afpersen met lucht. Zo kunnen ze eenvoudig en snel worden opgespoord.

Wavin Tigris K5/M5

Ontdek de innovatieve Acoustic Leak Alert

Het unieke van de nieuwe Wavin Tigris K5/M5 fittingen is de Acoustic Leak Alert functie: een innovatief, geïntegreerd alarmsysteem wanneer er met lucht wordt afgeperst. Met Acoustic Leak Alert laten ongeperste fittingen luid en duidelijk een fluitsignaal (80dB) horen en kunnen ze snel en eenvoudig opgespoord worden. Door met lucht af te persen in plaats van met water, wordt stilstaand water in de leidingen vermeden, wat het risico op legionellabesmetting aanzienlijk doet dalen. Daar komt nog eens bij, dat testen met lucht mogelijke vorstschade in de wintermaanden voorkomt. Ook blijft de werkomgeving schoner omdat er geen water of spray bij het testen aan te pas komt. Als er toch afgeperst wordt met water, dan zijn ongeperste fittingen nog steeds makkelijk op te sporen met de Defined Leak functie van Wavin Tigris.

Gegarandeerd optimale doorstroming met Opti Flow

De nieuwe Wavin Tigris K5/M5 met Opti Flow reduceert het drukverlies in de installatie door de tot wel 50% grotere doorlaat. Door de optimale doorstroming kan de eindgebruiker genieten van een veel betere prestatie van het totale installatiesysteem.

Makkelijk overschakelen dankzij Multi Jaw

De Multi Jaw functionaliteit maakt het mogelijk om Tigris K5 en M5 persfittingen te persen met Up, H, U, B en TH persbekprofielen. Wanneer u al goed werkend persgereedschap hebt met één van deze persbekprofielen, dan hoeft u geen nieuw gereedschap aan te schaffen.

 

Wavin Tigris K5/M5