TERUGSTROOMBEVEILIGING SERIE WF-EA-GWA VOOR COLLECTIEVE INSTALLATIES

Door Raminex
9 juni 2021
author-image

Indien meer dan één woning en/of bedrijf uit een bedrijfsverzamelgebouw op één verdeelleiding wordt aangesloten, dan moet ter beveiliging op of direct na het leveringspunt een terugstroombeveiliging EA (controleerbare keerklep) worden geplaatst, conform Waterwerkblad 3.1.

De terugstroombeveiliging serie WF-EA-GWA is speciaal ontwikkeld voor montage op een Geïntegreerde Watermeter Aansluiteenheid (GWA) en geschikt als beveiliging voor toepassing in alle collectieve drinkwater en warmtapwaterinstallaties, overal waar volgens Waterwerkblad 3.1 bij het leveringspunt een EA terugstroombeveiliging geplaatst moet worden, als scheiding tussen de collectieve- en daarop aangesloten individuele installatie.

Controleerbare EA keerklep

De RAM terugstroombeveiliging WF-EA-GWA is een compacte terugstroombeveiliging met een controleerbare EA keerklep, die het drinkwaternet beschermt tegen het terugstromen van verontreinigd water tot en met vloeistof-klasse 2, bij terughevelen en/of terugpersen.

HUPPE

De voordelen op een rij:

  • Eenvoudig bestaande of nieuwe GWA laten voldoen aan eisen voor beveiliging van collectieve installaties
  • Direct te monteren op uitgaande knelaansluiting van kogelafsluiter
  • Ruimte- en tijdbesparend
  • Veilige, dubbele o-ring afdichting

Universeel inzetbaar

De terugstroombeveiliging serie WF-EA-GWA is verder ook gewoon geschikt als universele beveiliging voor toepassing in alle drinkwater- en warmtapwaterinstallaties, overal waar volgens Waterwerkblad 3.8 voor het ontvangtoestel een EA terugstroombeveiliging geplaatst moet worden.

Verkrijgbaar in een 15 en 22 mm uitvoering.

Kiwa-kwaliteitskeurmerk

De terugstroombeveiligingen serie WF-EA-GWA zijn gecertificeerd volgens BRL K629 en voorzien van het Kiwa-kwaliteitskeurmerk (Kiwa Water mark).

Ontdek Raminex terugstroombeveiliging