ONEFLOW®: INNOVATIEVE TECHNOLOGIE TEGEN HARDE KALKAANSLAG

Door Watts
5 mei 2021
author-image

Kalkaanslag kan leidingen en kranen verstoppen, en de levensduur van elektrische toestellen sterk verminderen. OneFlow® is hiervoor de ideale oplossing: een innovatieve en efficiënte technologie met respect voor het milieu om harde kalkaanslag te voorkomen.

OneFlow® is een volwaardig alternatief voor traditionele waterontharders in de strijd tegen harde kalkaanslag in leidingen, toestellen en op kraanwerk. Het toestel biedt zowel in particuliere woningen als in grotere residentiële, commerciële of openbare gebouwen zoals hotels, sportcentra, zwembaden, campings, etc heel wat voordelen.

Dit toestel behoeft namelijk geen toevoeging van zout of chemicaliën. Om die reden wordt ook geen afvalwater gegenereerd en vergt het toestel slechts een minimum aan onderhoud. Men dient enkel het patroon na twee of drie jaar te vervangen, afhankelijk van het type toestel. Bovendien werkt OneFlow® volledig autonoom, dus zonder elektriciteit, waardoor deze energiebesparend is. Het systeem is ook bijzonder compact en erg eenvoudig te installeren. En omdat de watersamenstelling niet wijzigt, blijven vitale mineralen zoals calcium en magnesium in het water behouden.

HUPPE

OneFlow® is geen waterontharder, maar gebruikt een innovatieve technologie (Template Assisted Crystallization, kortweg TAC) die de kwaliteit van het leidingwater verbetert door de kalk te neutraliseren. De OneFlow® media in het patroon trekt calcium- en magnesiummineralen in hard water aan en zetten deze om in microscopische kristallen. Eens deze kristallen gevormd zijn, breken ze af en stromen ze vrij doorheen het leidingsysteem zonder dat ze zich nog kunnen vasthechten. Hierdoor biedt OneFlow® een zeer goede bescherming tegen harde kalkaanslag en alle nadelige gevolgen ervan voor de installatie.

Om de installatie van OneFlow® nog eenvoudiger te maken voorzien wij optioneel een handige aansluitset met alle nodige toebehoren om het toestel aan te koppelen.

wattss

Een buitenbeentje binnen het OneFlow® gamma is OneFlow™+. Deze uitvoering bevat naast het TAC-patroon ook een geïntegreerde koolstoffilter van 20 micron. Dit toestel beschermt hiermee niet alleen uw installatie tegen harde kalkaanslag, maar zorgt er ook voor dat het water vrij is van onaangename geuren en smaken.

Voor het bepalen van het juiste type OneFlow®, en het juiste aantal toestellen bij grotere installaties, kunt u terecht op de OneFlow® website: www.watts-oneflow.com, waar u zich heel eenvoudig kunt registreren als professional.

Op deze website vindt u ook een registratietool terug waarop u uw geïnstalleerde toestellen kunt bijhouden en een automatische herinnering ontvangt wanneer een patroon bij uw klant vervangen moet worden.

Tenslotte bieden we u hier ook de mogelijkheid om een erkend OneFlow® installatiepartner te worden: als installatiepartner biedt Watts u alle nodige technische en commerciële support, en wordt u met uw contactgegevens op de OneFlow® website vermeld. Op die manier ervaart de eindklant een maximale service voor de aankoop en installatie van zijn kalkpreventiesysteem.

Ontdek Watts ONEFLOW