WOLF LUCHTVERHITTERS: STIL EN ENERGIEZUINIG

Door Wolf
6 september 2022
author-image

De indirect gestookte luchtverhitters LH-EC en TLHD-EC zorgen voor constante en aangename temperaturen, zijn bijzonder stil en reduceren het stroomverbruik aanzienlijk. De luchtverhitters zijn te selecteren op lage mediumtemperaturen en zijn daarmee perfect te combineren met warmtepompsystemen.

Snelle reactietijd

In situaties waarbij een ruimte niet 24 uur per dag op dezelfde temperatuur gehouden dient te worden, zijn luchtverhitters een goede keuze. Luchtverhitters kunnen middels lucht een ruimte snel verwarmen, hierdoor wordt energie bespaard t.o.v. bijvoorbeeld vloerverwarmingsystemen. Door de snelle reactietijd van de luchtverhitters wordt het namelijk mogelijk om nachtverlaging toe te passen, waardoor het transmissieverlies van het gebouw daalt.

LH luchtverhitter voor wand- of plafondmontage

WOLF biedt met de LH een indirect gestookte luchtverhitter voor alle ruimteverwarmingstoepassingen. Ze zorgen bijvoorbeeld in magazijnen en fabrieken voor een constante aangename temperatuur. De LH serie heeft een robuuste behuizing en wordt standaard geleverd met een afneembare omkastingsbeplating en uitneembare warmtewisselaar. De LH wordt standaard geleverd met een 2-traps 230V motor, maar is ook leverbaar met een energiebesparende EC ventilator voor het traploos regelen via een 0-10V signaal. Daarnaast is er ook een 400V of ATEX uitvoering leverbaar. Naast de indirect gestookte warmtewisselaar is de LH  leverbaar met een elektrisch verwarmingselement. Optioneel is de LH in een gecoate uitvoering leverbaar. Het assortiment bestaat verder uit de luxere uitvoering, de TLH, welke standaard gecoat is en de TLHK welke ook geschikt is voor koelbedrijf.

TLHD-EC Plafondunit

De TLHD plafondunit is speciaal ontworpen voor situaties waar niet alleen een ideaal klimaat, maar ook het design een bijzondere rol speelt. Dankzij de neutrale poedercoating in verkeerswit (RAL 9016) en de fraaie afwerking past de TLHD in bijna elk interieur. Afhankelijk van de inbouwsituatie, wordt recirculatie of menglucht van boven aangezogen en in zes richtingen uitgeblazen.

De TLHD plafondunit wordt standaard voorzien een energiebesparende en traploos regelbare 230V EC ventilator met een zeer laag geluidsniveau. Vooral in deellastbereik zijn de resultaten met een EC-ventilator toepassing op energiebesparing hoog, tot zo’n 40%. Als alternatief is een ventilator-motoreenheid met 400V verkrijgbaar.

De TLHD-EC ventilatoren zijn geschikt om te verwarmen, maar er is tevens een uitvoering leverbaar welke ook geschikt is om te koelen, zo wordt zowel in de zomer als in de winter altijd een aangenaam binnenklimaat gerealiseerd (of gewaarborgd).

Of u nu kiest voor de kleinste uitvoering of voor de uitvoering met het grootste vermogen, de indirect gestookte luchtverhitters van WOLF zorgen voor constante en aangename temperaturen. De LH en TLHD kennen een eenvoudige montage en zijn uit voorraad leverbaar bij Technische Unie.

Ontdek Wolf luchtverhitters