WE HEBBEN ER EEN MAATJE BIJ: DE AX2

Door Attema
7 april 2022
author-image

De vernieuwde AX3 kabeldoos heeft er een klein maatje bij: de AX2. Die is zo compact dat u ‘m makkelijk onzichtbaar of in kleine ruimtes verwerkt. Ook buiten. En monteren gaat lekker snel. 

De kabeldoos voor buiten

De AX2 en de nieuwe AX3 zijn zo ontwikkeld, dat u ze perfect buiten kunt gebruiken. De kabeldozen zijn namelijk spuitwaterdicht (IP55). Naast de standaard AX3 van 75 x75 x 37 mm is de AX2 is echt klein: slechts 89 x 42 x 37 mm. Daardoor monteert u ‘m eenvoudig in kleine ruimtes, zoals in een wandgoot of in de bak van een rolluik, zonnescherm of screen. Het formaat zorgt er bovendien voor dat u ‘m vrijwel onzichtbaar bevestigt op een ligger van een parasol, voor de terrasverwarming. De Somfy draadloze ontvangers passen perfect in de AX3. U kunt ‘m ook in tuinverlichtingspalen verwerken, om lampen door te verbinden en de ontvangers van de afstandsbediening te verstoppen. En omdat beide dozen nu zowel in het grijs als in het trendy zwart verkrijgbaar zijn, vallen ze al helemaal niet meer op.

Makkelijk aansluiten

De AX2 en AX3 hebben een lange levensduur en zijn eenvoudig te recyclen. Maar wat nóg fijner is: ze zijn snel en eenvoudig in het gebruik. Door de diverse dichtmembraam ingangen aan de zijkant en in de bodem van de doos verwerkt u makkelijk soepele en massieve kabels. Terwijl u de doos monteert of aansluit, bevestigt u het deksel gewoon op een van de vier hoeken, zodat u ‘m niet beschadigt of verliest. En door de twee bevestigingsogen aan de buitenkant, kunt u de doos vastschroeven of snel monteren door middel van tyraps.

Dat is installeren volgens Attema.

Ontdek Attema AX2