WALRAVEN RAILSYSTEMEN: GESCHIKT VOOR LICHTE TOT ZWARE TOEPASSINGEN

Door Walraven
5 november 2021
author-image

Walraven produceert een grote verscheidenheid aan bevestigingsproducten voor verwarmingssystemen, installatie van sanitair, elektrische installaties, sprinklerbuizen, ventilatiebuizen, koelsystemen, zonnepanelen en meer. Onze oplossingen zijn gemaakt van losse producten die ontworpen zijn om samen in een effectief productsysteem te functioneren. Wanneer u een combinatie van Walraven producten gebruikt voor uw installatie kunt u er zeker van zijn dat deze sterk en betrouwbaar is, van anker tot beugel.

Op het eerste gezicht lijken veel van onze bevestigingen simpele producten, maar we weten hoe belangrijk het is dat zelfs de kleinste producten hun werk goed doen en uw werk gemakkelijker en effectiever maken.

Door slimme oplossingen te bieden in combinatie met advies van onze experts kunnen we u effectieve oplossingen bieden voor vrijwel iedere bevestigingssituatie.

Zo bieden de uitgebreide railsystemen van Walraven een complete oplossing voor iedere railbevestiging; van lichte tot (middel)zware toepassingen.

BIS RapidRail® en BIS RapidStrut® systeem

Zo is het BIS RapidRail® Systeem geschikt voor lichte railbevestigingen en het BIS RapidStrut® Systeem voor (middel)zware railbevestigingen. Beide railsystemen zijn voorzien van een doorlopend gatenpatroon en bieden een breed assortiment aan accessoires met onder andere schuifmoeren, kogelscharnieren en verbinders.

Een selectie van het BIS RapidRail® assortiment is ook verkrijgbaar in roestvast staal, waaronder  WM1, WM15 en WM2 Montagerail, de BIS RapidRail® Schuifmoeren en de BIS RapidRail® Hammerfix. Naast sendzimir verzinkt en thermisch verzinkt is een groot deel van het BIS RapidStrut® assortiment ook beschikbaar met onze BIS UltraProtect® 1000 oppervlaktebehandeling. Deze oppervlaktebehandeling biedt corrosiebestendigheid tot wel 1000 uur. Dit is veel langer dan producten die thermisch verzinkt (tot 600 uur) of elektrolytisch verzinkt (tot 800 uur) zijn.

De accessoires zijn voorgemonteerd en kunnen door de unieke kunststof veerring in een handomdraai handvast in de montagerail gemonteerd worden. Hierdoor kan bij het installeren tot wel 40% montagetijd bespaard worden!

Maxx systeem voor industriële, zware toepassingen

Voor industriële, zware toepassingen is het Maxx Systeem een uitstekende keuze. Dit modulair support systeem is veilig, betrouwbaar en corrosiebestendig en biedt tevens de mogelijkheid voor het maken van 3D constructies.

De profielen zijn beschikbaar in verschillende maten en zijn ontworpen met een gesloten kokerprofiel voor een sterke, betrouwbare en veilige installatie. Het systeem is ontworpen met een aantal accessoires voor eenvoudige installatie op locatie. Maxx is tevens combineerbaar met de meeste onderdelen van het RapidStrut® railsysteem, zodat smaller leidingwerk ook geïnstalleerd kan worden als onderdeel van hetzelfde systeem. Het Maxx systeem is gemaakt van hoge kwaliteit thermisch verzinkt staal waardoor Maxx zowel binnen als buiten geïnstalleerd kan worden.

Maxx biedt een alternatief voor conventionele systemen om zeer zware constructies te ondersteunen. Dit systeem bespaart u niet alleen tijd, maar is ook nog eens geschikt voor binnen- en buitentoepassingen door de thermisch verzinkte oppervlaktebehandeling.

Kortom, de Walraven railsystemen bieden altijd een passende oplossing voor iedere railbevestiging!