VIEGA SEAPRESS VERSNELT INSTALLATIEWERK OP SCHEPEN

Door Viega
17 mei 2022
author-image

Met Viega Seapress bieden wij een buisleidingsysteem voor maritieme toepassingen dat voldoet aan hoge materiaaleisen. Dankzij de koude perstechniek is het systeem eenvoudig, veilig en snel te installeren.   

Voordelen koude perstechniek

Viega Seapress kenmerkt zich door toepassing van de koude perstechniek. Buisleidingen worden hierbij niet door middel van lassen of groefverbinding, maar met een persfitting en persmachine met elkaar verbonden.

De koude perstechniek kent een aantal belangrijke voordelen. Zo kan er met fitting en persmachine sneller worden gewerkt. In enkele stappen is de verbinding een feit: insteken, persen en klaar. Voor een verbinding is dan ook geen lasinstallatie meer nodig. Onnodig gesjouw met gasflessen en brandgevaarlijke situaties komen daarmee te vervallen.

Afhankelijk van de maatvoering kan zo met Viega Seapress tussen 30 en 70 procent worden bespaard op montagetijd. Bovendien komen er bij de koude perstechniek geen schadelijke nikkeldampen vrij.

Gecertificeerde fittingen

De fittingen van het Seapress-systeem bestaan uit corrosiebestendige koper-nikkel-ijzerlegering CuNiFe90/10  waaraan een kleine hoeveelheid mangaan is toegevoegd. Deze legering voldoet aan de strenge eisen die aan zeewatertoepassingen worden gesteld. Het systeem is gecertificeerd door DNV GL, LR, RINA, BV en ABS.

Probleemloos combineren

Viega Seapress maakt bovendien deel uit van de Viega systeemtechniek, waartoe onder meer ook Profipress, Sanpress Inox en Megapress behoren. Daarmee kan het systeem probleemloos worden gecombineerd met andere Viega systemen aan boord van schepen en offshore-installaties.

Goedgekeurd voor vele toepassingen

Viega Seapress is erkend en goedgekeurd voor een groot aantal toepassingen: brandblusinstallaties, sprinklerinstallaties, perslucht, lens- en ballastsystemen en brandstof- en smeermiddelleidingen. Aangepast aan de brede toepassingsmogelijkheden wordt het systeem geleverd in de maten 15 t/m 108. 

De Viega Seapress fittingen zijn voorzien van een EPDM-afdichtelement. Hierdoor kan het systeem over een breed temperatuurbereik van -25 °C tot en met 110 °C alsook tot een maximale druk van 16 bar worden ingezet. Tijdens de toepassing kan het dichtelement probleemloos worden vervangen door een HNBR- of FKM-dichtelement.

Ontdek Viega Seapress