VERLICHTINGSSPECIALIST VOOR DE VOEDINGSMIDDELENINDUSTRIE

Door Schuch
28 september 2021
author-image

De wereld van de voedingsmiddelenindustrie is groot en divers. Hierdoor moet de verlichting voldoen aan vele verschillende en vaak bijzondere eisen. Als specialist is Schuch de aangewezen partner voor alle uiteenlopende projecten in deze sector.

Schuch armaturen voor IFS/BRC/VDMA/HACCP

Voor toepassingen in de voedingsmiddelenproductie heeft Schuch een uitgebreid assortiment aan armaturen die voldoen aan de eisen die worden gesteld door de International Food Standard (IFS), BRC, VDMA en HACCP normeringen. Deze armaturen zijn voorzien van een gesatineerde polycarbonaat kap en RVS kapklemmen. Nieuw zijn hier o.a. de DUEVO 3301/3302... IFS, de TUBEO 110 IFS en de LUXANO 167…G2 IFS serie.

Hogere bestendigheid met Schuch LM armaturen

Speciaal voor productie omgevingen die regelmatig chemisch gereinigd worden heeft Schuch de LM serie. Deze armaturen zijn bestand tegen agressieve reinigings-, ontsmettings- en oplosmiddelen en hebben een splintervrije kap met een zeer hoge slagvastheid (16Nm!) en RVS kapklemmen. Ook zijn deze armaturen bestand tegen zeer lage of juiste hoge omgevingstemperaturen van -40˚C tot +50˚C. Denk hierbij aan koel- of vriesmagazijnen of verwerkingsruimtes.

Verschillende lichtsterktes of Ex-zones?

Zijn er in een project verschillende lichtsterktes gewenst dan bied de recent geïntroduceerde 161/162 Vario LM serie uitkomst. Met een variabel instelbare lichtstroom tussen de 2410lm en 5920lm heeft u altijd de gewenste hoeveelheid licht op de werkplek. Dit vereenvoudigt de installatie en het onderhoud en bespaart bestel- en voorraadkosten.

Ook zijn er omgevingen in de voedingsmiddelenindustrie die zijn gekenmerkt met een Ex-zone classificering zoals bijvoorbeeld bij meel- of graanverwerking of de productie van snoepgoed of poedersuiker. Ook hiervoor heeft Schuch de juiste oplossingen voor uw project.

Ontdek Schuch Verlichting