EEN GEZOND BINNENKLIMAAT BEGINT MET VASCO VENTILATIE

Door Vasco
4 mei 2023
Vasco

Al decennialang zet Vasco zich in om op een gezonde en energie-efficiënte wijze het binnenklimaat in woningen waarin wij wonen, leven en werken verder te verbeteren. Comfort gaat namelijk veel verder dan alleen een aangename binnentemperatuur. Comfort zit ook in de kwaliteit van de lucht die we inademen. Waar Vasco haar oorsprong vond als producent van designradiatoren, heeft Vasco met haar innovatieve en fluisterstille ventilatiesystemen het leefcomfort binnenshuis naar het hoogste niveau gebracht.

Gunstig effect op het energieverbruik

Bij een ventilatiesysteem met warmteterugwinning gebeurt de aanvoer van verse buitenlucht en de afvoer van gebruikte binnenlucht via twee ventilatoren. Hier komen dus geen roosters in muren of ramen aan te pas. De verse buitenlucht wordt aangezogen via ventielen. Het grote voordeel van een ventilatiesysteem D is dat de buitenlucht eerst op een aangename temperatuur wordt gebracht vooraleer ze de woning binnenkomt. Dat heeft een gunstig effect op het energieverbruik van je woning. Er komt namelijk geen koude lucht meer binnen.

 

Hoge score in NTA8800

Nieuwbouwprojecten moeten voldoen aan steeds strengere eisen op het gebied van energieprestatie. Bij ventilatiesystemen spelen de prestaties van de ventilatie-unit een cruciale rol in de BENG berekening . In de ontwikkeling schonk Vasco extra aandacht aan de BENG criteria. Hierdoor behoren de Vasco ventilatie-units met warmteterugwinning tot de top van de markt.

Onderstaande elementen dragen bij tot een gunstige BENG score:

 • Laag verbruik van de ventilatoren
 • Hoog rendement van de warmtewisselaar 
 • Automatische regeling voor gegarandeerde luchthoeveelheid
 • Volledige of modulerende bypass voor zomernachtventilatie 

Vasco ontwikkelde zijn ventilatiesystemen om zo geruisloos mogelijk te ventileren. Vasco ventilatie-units gebruiken de meest hoogwaardige ventilatoren. Deze radiaal ventilatoren met grote achterwaarts gekromde schoepen zijn dankzij hun EC motor extreem zuinig, geluidsarm en bijzonder onderhoudsvriendelijk. De automatische regeling van de ventilatoren zorgt voor een rustige aanloopstart en gedoseerd stijgend toerental. De combinatie van de Vasco ventilatie-units met de Vasco EasyFlow luchtkanalen garandeert het ultiem comfort van een ventilatiesysteem dat perfect functioneert.

Zorgeloos inademen

Veel mensen met een ventilatiesysteem stellen zich de vraag: wat met de ventilatie, en vooral wat met de luchtkwaliteit in huis als de buurman hout aan het stoken is? Of als er veel vervuilend autoverkeer langs mijn huis voorbij komt? Wat met fijnstof? Geen zorgen: Vasco brengt de Vasco externe filterbox op de markt, waarbij je de keuze hebt een actief koolfilter of antismog filter toe te voegen. De filter komt rechtstreeks aan de luchtinlaat van het ventilatiesysteem, tussen de dakdoorvoer en de aanzuig van de ventilatie. De actief koolfilter is de ideale oplossing wanneer de inlaat van de ventilatie bvb. in de nabijheid van een schoorsteen staat. Bovendien filtert het systeem niet alleen schadelijke stikstof- en zwaveldeeltjes uit de lucht, maar ook hinderlijke geuren. De antismog filter filtert ongeveer 90% van de fijnstofdeeltjes kleiner dan 1μm uit de lucht. Geen schadelijke stoffen of hinderlijke geurtjes. Met de Vasco filterbox hoeft de eindgebruiker zich geen zorgen meer te maken over vervuilde lucht die binnenkomt in huis en vormt de Vasco filterbox de basis voor een gezond en aangenaam binnenklimaat.

 

T350 | T500 Ventilatiesysteem D Residentieel

Vasco T500

Compacte ventilatie-unit tot 350-500m³/h voor de woningbouw. Voor wandmontage, met een boven- en onderaansluiting en omkeerbaarheid van de luchtstromen is mogelijk. De unit is standaard voorzien van een 100% bypass en een draadloze RF 3 standenschakelaar. Optioneel uit te breiden met CO2 of RH RF schakelaars voor vraagsturing.

 
 • Het hoge rendement en lage energieverbruik dragen aanzienlijk bij tot een gunstige BEN score
 • Laag geluidsniveau door de stille en zuinige gelijkstroomventilatoren en het design van de ventilatie-unit
 • Automatische en constante lucht-debietregeling
 • 100% bypass voor optimaal comfortgevoel (zomernacht-ventilatie)

 

D275 III Ventilatiesysteem D Residentieel

Met aansluitingen aan de boven- en onderkant is deze ventilatie-unit tot 275m³/h ideaal voor middelgrote woningen. Zowel voor plafond- als wandmontage. De unit is standaard voorzien van een 100% bypass en een draadloze RF 3 standenschakelaar. Optioneel uit te breiden met CO2 of RH RF schakelaars voor vraagsturing.

Vasco D275
 • Het rendement en energieverbruik dragen bij tot een gunstig BENG score
 • Laag geluidsniveau door de stille en zuinige gelijkstroomventilatoren
 • Automatische en constante lucht-debietregeling
 • 100% bypass voor optimaal comfortgevoel (zomernacht-ventilatie)

 

Vasco DX: ventilatie-unit met het hoogste rendement voor de ruime, grote en zeer grote woningen/appartementen

Vasco DX

Deze ventilatie-units zijn ideaal voor grote woningen en in talloze utiliteits toepassingen. De nieuwe DX-generatie scoort op alle belangrijke aspecten: hoogste rendements-efficiëntie, fluisterstille werking, afvoer van vochtige en vuile lucht, zonder warmteverlies. Volgens professionals: de nieuwe generatie DX-units is dé referentie op vlak van efficiënte en fluisterstille ventilatie!

Tijdens de ontwikkeling werd ook speciale aandacht besteed aan het installatiegemak voor de installateur. Zo kunnen de DX-units zowel horizontaal als verticaal gemonteerd worden. Daarnaast is ook de voor- en achterzijde omkeerbaar en is de DX voorzien van 2 binnenaansluitingen, zowel boven als onder. De DX-units zijn standaard uitgerust met de volledig vernieuwde Octogon-warmtewisselaar en fluisterstille ventilatoren, waardoor er zo min mogelijk warmte en energie verloren gaat.

Standaard uitvoering : 

 • Ventilatie-units voor wandmontage
 • Hoogwaardig aluminium gelakte omkasting
 • Unieke Octogon-warmtewisselaar, een onovertroffen toprendement en een zeer laag opgenomen vermogen wat resulteert in een hoge BENG reductie
 • Uiterst laag geluidsniveau door de stille en zuinige gelijkstroomventilatoren en het design van de ventilatie-unit
 • Inclusief RF 3-standenschakelaar
 • Automatische en constante lucht-debietregeling
 • Modulerende bypass voor optimaal comfortgevoel (zomernacht-ventilatie)
 • Hoog installatiegemak: zowel horizontale als verticale montage mogelijk
 • Maximale flexibiliteit: omkeerbaarheid van de luchtstromen door omgekeerde montage