UBEL HONDERD JAAR GEDREVEN DOOR TECHNIEK

Door Ubel
14 september 2021
author-image

Op 14 september 1921, exact 100 jaar geleden, betrad Ubel als zelfstandige onderneming de Nederlandse markt. Het van oorsprong Engelse bedrijf ontwikkelde zich in Nederland tot een gespecialiseerde groothandel voor grote W installaties in utiliteit en industrie. Ubel is gevestigd in Hengelo en een onderdeel van Technische Unie en moederbedrijf Sonepar.

Opgericht in Manchester

Ubel is opgericht in de Britse industriestad Manchester als United Brassfounders Engineers Limited. Half september 1921 werd Ubel actief op de Nederlandse markt en vanaf 1945 ligt de focus op grote W-installaties voor de utiliteitsbouw. Sinds 2013 is Ubel een onderdeel van Technische Unie – en daarmee van moederbedrijf Sonepar. 

Specialist in afsluiters en appendages

Ubel is specialist in afsluiters en appendages en dé partner voor grote installateurs in de utiliteitsbouw. Het Ubel-assortiment omvat producten voor het complete distributiekanaal. Bovendien kunnen klanten rekenen op deskundig advies voor hun specifieke situatie. Ubel’s technische kennis strekt zich uit van hydraulische balans tot legionellapreventie en van vloerverwarming tot stoom- en condensaatinstallaties. 

‘Trots op deze mijlpaal’

Juriun Vormeer, Business Manager Ubel: “Vandaag is het dan zover, onze 100ste verjaardag. Wij zijn trots dat we deze mijlpaal mogen vieren. In 100 jaar is er veel veranderd, maar wat gebleven is, is kwaliteit, betrouwbaarheid en optimale technische ondersteuning. Zo zijn we 100 geworden en zo willen we op naar de volgende mijlpaal. Bedankt voor het vertrouwen de afgelopen eeuw en op naar een mooie toekomst samen!”

meer over...