TRANSFORMATOREN VOOR INDIRECTE LOAD BALANCING VAN LAADPALEN

Door Eleq
14 april 2022
author-image

Load balancing is dé oplossing tegen overbelasting van de voeding van laadpalen. ELEQ biedt een compacte, deelbare transformator voor indirecte load balancing; eenvoudig te installeren en ideaal voor retrofitting.

Het aantal elektrische auto’s neemt snel toe. Om deze auto’s allemaal te kunnen opladen is de vraag naar extra laadpalen groot. Bestaande laadpaalinstallaties worden vaak uitgebreid om te kunnen voldoen aan de toenemende laadvraag. Echter, door deze uitbereiding kan overbelasting van het net ontstaan. 

Indirecte load balancing

Load balancing is dé oplossing tegen overbelasting van het net door laadpalen. Bij loadbalancing wordt de aanwezige stroom verdeeld over de auto’s die geladen moeten worden op dat moment. Hiervoor is een goede kWh meting essentieel. ELEQ biedt een serie compacte deelbare stroomtransformatoren waarmee een goede kWh meting gegarandeerd wordt bij een primaire stroom vanaf 60A en een uiterst compacte stroomtransformator voor een primaire stroom kleiner dan 64A. 

Compacte deelbare stroomtransformatoren

De TQ-lijn is een serie compacte deelbare stroomtransformatoren waarmee nauwkeurige stroommetingen snel kunnen worden uitgevoerd. Door de deelbaarheid van de TQ is de serie ook ideaal voor toepassing in bestaande installaties. Verder zijn de producten eenvoudig te installeren door de kleurgecodeerde aansluitingen van de stroomsensor.

Daarnaast is de transformator geschikt voor montage rondom geïsoleerde geleiders met een diameter van 18 mm tot en met 2 x 42mm. De transformatoren voldoen aan de eisen van IEC61869-2, waardoor nauwkeurigheid gegarandeerd is. Alle TQ’s kunnen het genoemde vermogen en klasse leveren aan het einde van de kabel. De producten worden ontwikkeld en geproduceerd in Nederland.

Load balancing op een automaat

De uiterst compacte RM27 stroomtransformator is speciaal ontworpen voor nauwkeurige stroommetingen op een lager niveau (35A en 64A) waarbij de afmetingen kritisch zijn. Bijvoorbeeld op een driefasenschakelautomaat met een afstand tussen de fasen van 17,5 mm. De RM27 wordt voor eenvoudige montage van de secundaire aansluitingen geleverd met een connector met klemtechnologie. Daarnaast is de transformator geschikt voor montage rondom geïsoleerde geleiders met een diameter van Ø 7,5 mm en voldoet ook aan de eisen van IEC61869-2. 

Kortom, op zoek naar een compacte transformator voor indirecte load balancing? Neem contact op met ELEQ. Al ruim 75 jaar staat ELEQ voor vakmanschap en expertise in elektrotechnische toepassingen. Met eigen in-house ontwikkel- en productiefaciliteiten in Nederland bieden wij voor elke uitdaging een oplossing! 

Ontdek Eleq Load Balancing