TOEKOMSTBESTENDIG VERWARMEN MET JAGA RADIATOREN

Door Jaga
28 februari 2022
Jaga

Jaga Climate Designers staat voor verduurzamen en energie besparen voor een beter buitenklimaat én een beter en gezonder binnenklimaat. Comfort zou nooit ten koste van de natuur mogen gaan. Met Jaga oplossingen kan men comfortabel energie besparen én zorgen voor minder CO2-uitstoot.

Een belangrijk onderdeel van het klimaatakkoord is dat de CO2-uitstoot moet verminderen. Het is dan ook van belang dat juist bestaande woningen zoveel mogelijk worden verduurzaamd. De stap naar een compleet energieneutrale woning is voor veel nog mensen groot. Daarom gebeurt dit vaak stap voor stap.

Stap 1. Isolatie

Een eerste stap in het verduurzamen van een woning is isolatie. Denk aan dak-, spouwmuur- en vloerisolatie, het vervangen van enkelglas voor triple glas en tochtstrippen. Dit zijn de snelste manieren om energie te besparen, want er gaat geen warmte verloren. En alle andere maatregelen werken overigens pas optimaal in een goed geïsoleerde woning. Begin dus met isoleren.

Stap 2. Hr-ketel en lage temperatuur verwarming

Nadat een woning goed geïsoleerd is, is de volgende stap de keuze voor een HR-ketel. Een HR-ketel is efficiënter en verbruikt minder gas. In combinatie met de Low-H2O radiatoren van Jaga, zoals de Strada, kan de ketel al op de laagste watertemperatuur laten werken. Hoe dit kan? De Low-H2O radiatoren bevatten tot 90% minder water dan traditionele radiatoren. Een kleine massa warmt veel sneller op dan een grote massa. Bovendien hebben ze geen zware stalen platen die eerst zichzelf moeten opwarmen. Er wordt direct op de energierekening bespaard en er is minder CO2-uitstoot. 

“Jaga radiatoren verla­gen de CO2‑uitstoot van een gemiddelde woning­ met ca. 1000 k­g per jaar.”

Stap 3. Warmtepomp

Na bovenstaande stappen kan er nu op elk gewenst moment omgeschakeld worden naar een installatie met een (hybride) warmtepomp. Bij een installatie met Jaga oplossingen hoeft niets aan de radiatoren, de warmtedistributie of leidingen te wijzigen. Het enige wat er toegevoegd wordt is het Dynamic Boost Hybrid (DBH) systeem van Jaga. Het DBH-systeem is speciaal ontwikkeld om het vermogen te verhogen. Om het bij lage watertemperaturen nog behaaglijk warm te krijgen, zijn vaak grote radiatoren noodzakelijk. Dankzij het DBH-systeem hoeft dit niet meer. Ook zorgt het systeem ervoor dat de radiatoren niet-condenserend kunnen koelen tegen een zeer laag energieverbruik. Deze DBH-upgrade is de eenvoudigste weg naar een emissievrije warmtepompinstallatie voor verwarmen én koelen.

Direct een warmtepomp? Kies dan voor Strada Hybrid – dé warmtepompradiator.

Ontdek Jaga radiatoren