SLIM OMGAAN MET WATER IN DE TUIN

Door Aco
1 juli 2022
author-image

Extreme regenbuien en lange periodes van droogte veroorzaken overlast en schade in de tuin. Daarom willen we tuinen klimaatbestendig maken. Door het nemen van maatregelen kunnen we regenwater beter benutten.

ACO RainBloxx infiltratiesysteem

Tijdens droge perioden kostbaar drinkwater sproeien voor bomen, bloemen en planten? Dat is toch zonde? Door regenwater af te koppelen en te infiltreren in de tuin kan dit een stuk slimmer. Infiltratie is het in de bodem laten opnemen van regenwater. Dit gaat supereenvoudig met het ACO RainBloxx infiltratiesysteem. Een breed toepasbaar milieuvriendelijk, duurzaam, lichtgewicht infiltratiesysteem dat gemaakt is van steenwol. Eenmaal ingebouwd is in de grond zorgt dit systeem ervoor dat regenwater wordt opgeslagen en tijdens droge periodes geleidelijk wordt afgegeven aan bomen, planten en struiken. Wist je dat bomen en struiken door verdamping ook verkoeling bieden op warme dagen?!

Hoe werkt het?

ACO RainBloxx  zijn perfect om regenwater, dat van een dak of terras komt, te infiltreren. Ze kunnen maar liefst 95% van het volume opnemen in water. Ze zijn stevig en vervormen niet onder de grond. Ze houden het water vast (capillariteit) zodat de omliggende grond het water uit de RainBloxx kan zuigen ten behoeven van bomen, planten en struiken. Voordat je het water onder de grond brengt moet je het eerst filteren met een bladvanger in de regenpijp of met een zandvanger in de goot. Met ACO RainBloxx maak je een tuin klimaatbestendig, voorkom je wateroverlast en zorg je ervoor dat er geen kostbaar drinkwater hoeft te worden gebruikt om te sproeien op warme dagen!

Ontdek ACO RainBloxx