SIRIUS 3SK VEILIGHEIDSRELAIS MAKEN VEILIGHEID EENVOUDIG

Door Siemens
1 november 2021
Siemens

De SIRIUS 3SK veiligheidsrelais laten zich naadloos integreren in de machine-automatiseringstechniek en combineren met vrijwel alle veiligheidssensoren.

Hardwarematige oplossing met SIRIUS 3SK1

Heeft u eenvoudige systemen welke veilig moet blijven tot en met SIL 3- of PL e-veiligheidsniveau? Zoek niet verder dan de SIRIUS 3SK1-serie van veiligheidsrelais van Siemens. Ontworpen voor flexibiliteit en eenvoudige integratie, is het platform gericht op eenvoudige veiligheidsfuncties zoals noodstops, tweehandenbediening, lichtschermen tot bewaking van beschermingsdeuren, -hekken en -luiken.

De serie is opgebouwd als overzichtelijk modulair systeem, zodat gebruikers snel, eenvoudig en kosteneffectief een goede en veilige configuratie kunnen samenstellen.

De 3SK1 lijn is gebaseerd op twee basisveiligheidsrelais: ‘Standaard’ en ‘Advanced’ welke leverbaar zijn met veilige relais- of veilige transistor-uitgangen. Elke Standaard basiseenheid is geschikt voor één veiligheidsfunctie, hetzij door invoer van (één- of tweekanaal) sensor op ingang te accepteren, hetzij door uitgang uit te voer naar een actuator. De Advanced basiseenheid biedt meer opties, waardoor gebruikers aanvullende parameters kunnen configureren die passen bij hun toepassing. Onder andere NC/NO schakelaars, cascade toepassing en tijdfunctie.

Uitbreidingsmodules

Het beschikt ook over voedingsmodule, Motorstarters t/m 3kW (3RM1) en extra in- en uitgangsmodule mogelijkheden. Voor grotere systemen of retrofits, begint u met slechts één Advanced Basic Unit en voegt u uitbreidingsmodules voor in- en uitgangen op maat toe.

De uitbreidingsmodules hoeven niet eens bedraad te zijn, dankzij een innovatieve verbindingsadapter die stroom van de Advance Basic Unit doorgeeft aan de uitbreiding, om hem in een handomdraai aan te sluiten - letterlijk.        

Softwarematige oplossing met SIRIUS 3SK2

Het SIRIUS 3SK2 veiligheidsrelais biedt meerdere veiligheidsfuncties in één compact product. Met de gebruiksvriendelijke drag & drop-parametreersoftware kunt u veiligheidsfuncties eenvoudig ontwerpen en optioneel uw ontwerp simuleren, testen of de applicatie diagnosticeren.

Het 22,5mm SIRIUS 3SK2 is het smalste software-parametreerbare veiligheidsrelais op de markt. Het heeft een 10-tal veilige ingangen, een 2-tal veilige- en 1 signaaluitgangen. Dit volstaat om met één module direct 3 tot 4 veiligheidsfuncties te realiseren. Met de 45 mm brede 3SK2 uitvoering, die 20 veilige ingangen, 4 veilige- en 2 signaaluitgangen heeft, kunt u zelfs 6 tot 8 veiligheidsfuncties realiseren. Deze uitvoering heeft een diagnosedisplay. De uitgangen van de 3SK2 kunnen onafhankelijk van elkaar worden toegewezen en aangestuurd.

Toepassingen

Typische toepassingen voor SIRIUS 3SK2 zijn meerdere noodstopdrukknoppen, veiligheidsdeuren en -hekken met of zonder vergrendelingfunctie of transportbandtoevoer met lichtscherm. Extra veiligheidstoepassingen kunnen al naar gelang uw wensen gemakkelijk worden gerealiseerd.

Goed combineerbaar

Net als het SIRIUS 3SK1 veiligheidsrelais is de SIRIUS 3SK2 eenvoudig te combineren via verbindingsadapters met 3SK1/3RQ1 uitgang uitbreidingsmodules en SIRIUS 3RM1 motorstarters - zelfs zonder extra bedrading!

De SIRIUS 3SK veiligheidsrelais laten zich naadloos integreren in de machine-automatiseringstechniek. Dit minimaliseert de engineering- en trainingsimpact en beïnvloedt de installatiebeschikbaarheid positief. Flexibiliteit is gegarandeerd dankzij het modulair op te bouwen systeem of de gebruiksvriendelijke software-interface van de 3SK veiligheidsrelais.

Brochure SIRIUS veiligheidsrelais:
Download hier


Ontdek Siemens SIRIUS 3SK Veiligheidsrelais

meer over...