BESPAAR TIJD MET ELEKTROTECHNISCHE ENGINEERING VAN SIEMENS

Door Siemens
21 december 2022
Siemens

De eenvoudigste weg naar een optimaal besturingspaneel met Siemens Integrated Control Panel. Wilt u tijd besparen en efficiënt engineeren? Met de oplossingen van Siemens kunt u eenvoudig alle aspecten van het besturingspaneel optimaliseren.

Succes op lange termijn

Van voorbereiding en configuratie tot ontwerp, constructie, service en ondersteuning. Siemens biedt u een perfect gecoördineerde oplossing voor het besturingspaneel. Met deskundige know-how; tools & productdata voor het digitaal ontwerp en een op elkaar afgestemd product- en systeemportfolio zorgen wij voor succes op lange termijn en een groter concurrentievermogen. Dat is waar de uitgebreide aanpak van Integrated Control Panels (ICP) voor staat.

Siemens laptop man

Ontwerpen en bouwen van besturingspanelen zonder stress

Voortdurend wijzigende eisen, de noodzaak om op de hoogte te blijven van de nieuwste technologie en de noodzaak om overzicht te houden over de huidige normen voor de wereldwijde export, zijn allemaal bekende uitdagingen voor machine- en paneelbouwers. Zij moeten in een steeds hoger tempo reageren en hun processen optimaliseren. In een wereld die steeds meer digitaal wordt, biedt Siemens uitgebreide expertise, tools, data en een passend product- en systeemportfolio voor het ontwerpen van besturingspanelen. Het resultaat is een uitgebreide ondersteuning voor de typische uitdagingen in het engineeren en bouwen van besturingspanelen.

Een nieuw tijdperk voor elektrotechnische engineering

Met Siemens Control Panel Design software in de TIA Selection Tool is het nu mogelijk om uw gehele elektrotechnische ontwerp te dimensioneren en te realiseren. Eenvoudig, accuraat en snel ontwerpen voor zowel de Europese IEC als de Noord-Amerikaanse UL richtlijnen. Met één druk op de knop selecteert u de juiste schakel- en beveiligingsapparatuur voor uw motor of belasting, inclusief benodigde kabeldiameters en kortsluitberekeningen.

Eenvoudige dimensionering

Control Panel Design in de TIA Selection Tool vereenvoudigt het ontwerp van motorstarters  en softstarters waarop de IEC en UL normen van toepassing zijn. Het ondersteunt u ook in het dimensioneren van de bekabeling voor uw toepassing en biedt u de mogelijkheid om belangrijke kortsluitberekeningen uit te voeren met één druk op de knop.

Digitale expertise van normen

De digitale expertise op het gebied van IEC en UL normen in Control Panel Design ondersteunt u o.a. bij dimensionering van bekabeling, kortsluitberekeningen of in het toekennen van referentieaanduidingen volgens toonaangevende normen zoals UL508, NFPA79, NEC, IEC-60204-1 en IEC-81346.

Consistente workflow

Wees creatief en gebruik functies zoals het genereren van de schakelschema's voor EPLAN, het werken in verschillende aanzichten binnen de TIA Selection Tool. Of laat de Control Panel Design assistent u stap voor stap door het elektrotechnische proces in de TIA Selection Tool leiden.

Een afgestemd portfolio

Met componenten voor de UL- en IEC-markt, zoals het SIRIUS industrieel schakelmateriaal, SENTRON-zekeringen en accessoires voor het eenvoudig installeren van omkeer- en ster-driehoekcombinaties, heeft u toegang tot een uitgebreid productportfolio voor uw projecten.

Voorbeeld van motorgroepen-opbouw

Voorbeeld van motorgroepen-opbouw volgens IEC-normering in Control Panel Design in de TIA Selection Tool: eenduidig en overzichtelijk, inclusief kabeldiameters en kortsluit-afschakelwaarden. Download hier de flyer voor de Smart Control Panel Design.

elektrotechniek panelen

Siemens Control panel Design Video