SENTRY VEILIGHEIDSRELAIS: DE KRACHT VAN DE EENVOUD

Door ABB
10 april 2022
ABB

De Sentry veiligheidsrelais met push-in aansluiting versnelt en vereenvoudigt de installatie en garandeert een veilige en onderhoudsvrije verbinding – zelfs na transport of in installaties met vibraties.

De kracht van de eenvoud – zo laat de Sentry veiligheidsrelais zich kort en krachtig omschrijven. De serie omvat basismodellen voor eenvoudige toepassingen maar biedt ook uiterst flexibele modellen met extreem nauwkeurige timer-functie. Daarmee kunnen de Sentry veiligheidsrelais zowel in eenvoudige als meer geavanceerde veiligheidsoplossingen worden ingezet om veiligheidsmodules, zoals noodstopknoppen, deurschakelaars of lichtschermen te monitoren. Op die manier zorgen de relais ervoor dat het gewenste veiligheidsniveau eenvoudiger wordt bereikt. En met de Sentry uitbreidingsmodules kan het aantal veiligheidsuitgangen van een veiligheidsbesturingsmodule in een handomdraai worden uitgebreid. Zo kunnen vervolgens meer machines worden bestuurd.

Push-in aansluiting

De Sentry veiligheidsrelais zijn leverbaar in push-in uitvoering en met schroefklemmen. De push-in aansluiting vereenvoudigt en versnelt de installatie, terwijl ze zorgen voor een veilige en onderhoudsvrije verbinding ook na transport of in installaties met trillingen. Belangrijk voor de installateur: voor het aansluiten van een kabel in de push-in-klemmen is geen gereedschap nodig. Gewoon de kabel in de opening steken en klaar. 

Zeer nauwkeurige timerfunctie

De Sentry veiligheidsrelais zijn leverbaar met verschillende timerfuncties: opkomend/afvallend vertraging, tijd-overbrugging en tijd-reset. Handig voor bijvoorbeeld Categorie 1-stops of langzaam draaiende machines.   De tijd kan met een nauwkeurigheid van ± 1% worden ingesteld. Dat verhoogt niet alleen de veiligheid maar minimaliseert ook onnodige downtime.

Verhoogde productiviteit

De Sentry veiligheidsrelais onderscheiden zich verder op het gebied van functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Zo kunnen gebruikers onder meer een keuze maken uit een handmatige of automatische reset via een schakelaar op de voorzijde van de relais. Verder zorgt ook de multi-resetfunctie voor een belangrijke verbetering: met één resetknop kunnen nu gelijktijdig maximaal 10 Sentry veiligheidsrelais worden gereset. 

Helder, gebruiksvriendelijk display

Driekleurige leds en een display waarop de status van het relais direct zichtbaar is, dragen bij aan een snellere en eenvoudigere troubleshooting. Bij de Sentry-modellen met geïntegreerd display kan eenvoudig worden gekozen uit vooringestelde configuraties terwijl foutinformatie (zoals de laatste 10 fouten) overzichtelijk wordt gepresenteerd.

Het geïntegreerde led-display en de nauwkeurige timerfuncties maken de Sentry veiligheidsrelais bij uitstek geschikt voor toepassing door machine- en paneelbouwers. Niet onbelangrijk daarbij: omdat de enkelvoudige universele modellen voor de meeste toepassingen zijn in te zetten, kunnen voorraadniveaus effectief worden geoptimaliseerd en kan bespaard worden op kostbare opslagruimte. 

Meer weten?

Geïnteresseerd in de mogelijkheden en voordelen van de Sentry veiligheidsrelais met push-in aansluiting? Download dan de Sentry-brochure die op deze webpagina kan worden gevonden.

Ontdek ABB Sentry veiligheidsrelais