SENTINEL CV REINIGING EN WATERBEHANDELING

Door Sentinel
27 juni 2022
Sentinel

Verwarmingsinstallaties optimaal beschermen? SENTINEL reinigt, beschermt en onderhoudt cv-installaties die werken op gas en/of warmtepomp. Zo voorkomt u energieverlies en defecten, veroorzaakt door roest en kalk.

Problemen in CV-installaties

Van radiator gaatjes of koude plekken in de radiator tot vastzittende pompen of verstopte warmtewisselaars, wij hoeven u niet te vertellen dat deze reeks problemen kan veroorzaken in het centrale verwarmingssysteem.

Hoewel deze symptomen verschillend zijn en kunnen optreden bij verschillende soorten systemen (oud of nieuw), hebben ze twee dingen gemeen:

  • Ze worden veroorzaakt door corrosie of kalkaanslag
  • Ze zijn te vermijden door een aangepaste waterbehandeling

Voordelen van kwaliteitswaterbehandeling voor verwarmingsinstallateurs:

  • Vermindering van het aantal oproepen voor defecte systemen
  • Reputatie voor betrouwbare installaties
  • Gemakkelijk voldoen aan criteria voor verlengde garantie

Het SENTINEL-systeem

1. Schoonmaken ter voorbereiding van betere prestaties

Bij het installeren van een boiler in een nieuw of bestaand centraal verwarmingssysteem, dient het systeem grondig te worden schoongemaakt.

Door een nieuw systeem schoon te maken worden eventuele vervuiling en restanten van het installeren verwijderd , die corrosie zouden veroorzaken als ze in het systeem blijven.

Door een oud systeem schoon te maken, stopt de opbouw van slib, waardoor de efficiëntie van het systeem verbetert, en bijgedragen wordt aan een besparing op de energiekosten.

2. Beschermen om de levensduur en efficiëntie te verbeteren

Na reiniging is het belangrijk om uw systeem te beschermen tegen terugkerende kalkaanslag, corrosie en ophoping van slib.

Zowel het gebruik van inhibitorvloeistoffen als fysieke systeemfilters leveren bewezen en blijvende bescherming, gedurende de levensduur van het systeem.

3. Onderhouden om blijvende bescherming te garanderen

Het is belangrijk te zorgen dat als een systeem eenmaal is gereinigd en beschermd, het jaarlijks wordt onderhouden.

Veel factoren kunnen het beschermingsniveau van het Cv-systeem verlagen, bijvoorbeeld door; waterverlies tijdens een klus, lekkage en/of navullen. Wij adviseren daarom een jaarlijkse controle van de waterkwaliteit en het beschermingsniveau.

Over SENTINEL

SENTINEL is een bedrijf met een duidelijk doel: wij bieden waterbehandelingsproducten en -diensten die de beste levenslange bescherming bieden voor verwarmings- en warmwater systemen. Vanaf 2021 is SENTINEL eigendom van Aalberts N.V., en maakt deel uit van de cluster hydronic flow control.

Ons productaanbod heeft zich ontwikkeld om tegemoet te komen aan de behoeften van zowel particuliere als zakelijke CV-installateurs en -technici, waarbij we ons productaanbod voor traditionele boilersystemen versterken, en uitbreiden naar producten voor hernieuwbare energiesystemen en drinkwatersystemen.

Ontdek SENTINEL CV Reiniging en Waterbehandeling