SCHNEIDER ELECTRIC BRENGT BRANDPREVENTIE NAAR EEN HOGER NIVEAU

Door Schneider Electric
21 februari 2023
Schneider Electric

Jaarlijks zijn er zo’n 6.000-8.000 bedrijfsbranden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld aan kantoorpanden, winkelpanden, veebedrijven, fabieken, distributiecentra en scholen. Naast veel materiele schade zorgt dit voor veel ellende en leed. Maar kan dit deels voorkomen worden?

Enorme schadepost voor klanten

In de top 10 meest voorkomende oorzaken van brand (uitgegeven door Reaal verzekeraars) staat op nummer 2 de elektrische installatie. Verouderde installaties met beperkt onderhoud,  maar ook blikseminslag en montagefouten van onder andere zonnepanelen kunnen redenen zijn dat de installatie kan gaan smeulen en er brand ontstaat.

Voor uw klanten betekent rook of brand een enorme kostenpost. Niet alleen de directe kosten van de brand, de schade aan de installatie en het pand. Maar ook bedrijfsactiviteiten die gestaakt moeten worden, klanten die teleurgesteld moeten worden, dieren die zijn overleden, aanschaf van nieuwe machines en/of vernietigen van producten. Dit alles kan een reden zijn dat bedrijven failliet gaan. Tot voor kort kon er weinig aan preventie gedaan worden, anders dan een rookmelder ophangen en hopen dat er ingegrepen kan worden wanneer de rookmelder afgaat.

PowerLogic HeatTag revolutionaire nieuwe sensor

Schneider Electric brengt brandpreventie naar een hoger niveau met een revolutionaire nieuwe sensor die uniek is in de markt. Met de PowerLogic HeatTag kunnen facility managers anticiperen en optreden om elektrische brand te voorkomen.
HeatTag is een slimme sensor voor vroege detectie van oververhitte draadverbindingen of oververhitte kabels. De HeatTag analyseert gassen en deeltjes in de lucht en genereert waarschuwingen om beschadigingen aan de elektrische installatie te voorkomen.
Dankzij de algoritmen analyseert de nieuwe sensor voortdurend en realtime de luchtkwaliteit in de elektrische installatie om eventuele oververhitting van de kabel snel te detecteren. Wanneer een storing wordt gedetecteerd, ontvangt de facility manager onmiddellijk een melding op de smartphone die voldoende tijd geeft om te handelen, voordat er rook of een elektrische brand ontstaat.

Compleet inzicht in de elektrische installatie

Met de nieuwe laagspanningsverdeler, PrismaSeT Active, en PowerLogic Heattag wordt de elektrische installatie 100% verbonden met het internet. De oplossing is een echte meerwaarde voor onder andere de facility manager. Zij hebben hiermee een beter zicht op potentiele stroomuitval of elektrische brandrisico’s. De oplossing biedt de facility manager mogelijkheden om eenvoudig inzicht te krijgen in de elektrische installatie door de koppeling met Facility Expert (een energiemanagementplatform). Dit is de doorbraak in de sector: het is de eerste keer dat gebruikers kunnen profiteren van de voordelen van connectiviteit zonder extra IT investeringen.

Ontdek Schneider Electric PrismaSeT Active Powerlogic HeatTag