SAMEN DOOR HET VUUR VOOR OPTIMALE BRANDVEILIGHEID

Door Attema
17 mei 2021
Attema

Een brand is niet altijd te voorkomen, maar als installateur kunt u wel de risico’s beperken. Met de brandwerende dozen, doorvoeren en inzetstukken van Attema voldoet u aan alle veiligheidseisen.

Geteste en gecertificeerde materialen

Nog te vaak worden de gevaren van brand en rook onderschat. Vaak zijn menselijke fouten de oorzaak van een brand, maar soms liggen er ook bouwtechnische mankementen aan ten grondslag. Bijvoorbeeld doordat er onvoldoende is stilgestaan bij de brandveiligheid van de toegepaste elektrische bekabelingen. Als installateur beperkt u de risico’s door tijdens de bouw of renovatie uitsluitend uitvoerig geteste en gecertificeerde brandwerende installatiematerialen in te zetten. Met het complete assortiment brandwerende producten van Attema weet u zéker dat u aan alle eisen voldoet.

Brandwerende doorvoeren

De brandwerende doorvoeren LS90 en RS90 van Attema zijn kant-en-klare doorvoeren: één voor kabels en één voor buizen. Om het u gemakkelijk te maken, zijn er nu ook doorvoeren voor kabel- en buisbundels: de DS90 doorvoeren. Ideaal voor situaties waarbij de kabelbezetting regelmatig wijzigt. Zo voert u bijvoorbeeld makkelijk kabel- en buisbundels of de bekabeling uit kabel- en draadgoten door een brandwerende wand. Deze doorvoeren hebben bovendien een geïntegreerd rookdicht inzetstuk om de verspreiding van rook tegen te gaan. Omdat de doorvoeren een open inleg hebben, brengt de installateur ze snel en eenvoudig aan, op elk willekeurig moment van het installatieproces. Zelfs als de leidingen al in de wand zitten of de kabelbezetting wordt gewijzigd. De applicateur is dan overbodig, dus dat scheelt veel tijd en kosten.

Zo blijven de faal- en onderhoudskosten laag. Hierdoor kunnen gebruikers hun opdrachtgever een interessante prijs bieden en tegelijkertijd een reële winstmarge hanteren.

HUPPE

Brandwerende hollewand- en centraaldozen

Natuurlijk vindt u bij Attema ook diverse brandwerende hollewand- en centraaldozen om de risico’s bij brand te beperken. Al deze producten zijn uitgebreid getest en voldoen zelfs onder de meest extreme omstandigheden aan de NEN-normen. Hiermee voldoet u dus ook aan de aangescherpte brandveiligheidseisen en borgt u gemakkelijk en snel de veiligheid van gebouwen én mensen.

Dat is installeren volgens Attema.

Ontdek Attema Brandwerende hollewanddozen, centraaldozen en doorvoeren