PROFIT, GRIJZE VOORBEDRADE BUIS MET GROENE PRODUCTIE-EIGENSCHAPPEN!

Door Draka
27 februari 2022
author-image

Significante CO2-reductie door productie in eigen Draka fabriek in Emmen. Met 100% minder transportbewegingen de meest duurzame draad in buis oplossing voor installateurs met een groen hart!

In 2021 heeft Draka besloten om als eerste kabelfabrikant, de productie van draad-in-buiscombinaties volledig in eigen beheer te nemen en in Nederland te produceren.

Draad in buis gemaakt in eigen huis

Wat is hier dan uniek aan vraagt u zich misschien af. Het is zo dat de productie in het verleden uit twee fases bestond. Eén daarvan is de kabel maken en de ander is het in de buis trekken. Deze methodiek wordt vandaag de dag nog door veel draad in buis leveranciers toegepast. Maar Draka heeft hier verandering in gebracht.

100% minder transportbewegingen

Het kan namelijk zo zijn dat de kabel eerst duizenden kilometer moet afleggen, voordat het in een buis getrokken kan worden. De reden is dat de buis productie veelal in het buitenland plaatsvindt. Dit zorgt voor veel extra CO2 uitstoot en maakt het product niet echt duurzaam. Door zowel de kabel in Emmen te produceren en direct daarna de buis om de kabel te extruderen, reduceert Draka aanzienlijk de milieuvoetafdruk. De draad in buis gemaakt in eigen huis zorgt voor maar liefst 100% minder transportbewegingen. Zelfs het gebruik van folieverpakking van de ringen is gereduceerd met zo’n 25 %. Dit alles maakt Profit een zeer duurzame oplossing voor gebruik van draad in buis.

Topkwaliteit en korte levertijden

Naast duurzaamheid speelt voor Draka uiteraard kwaliteit een belangrijke rol. Na uitvoerig onderzoek gedaan te hebben, heeft Draka geconstateerd dat het niet altijd duidelijk is hoe het met de kwaliteit van veel voorbedrade buisproducten gesteld is. De grote vraag is of de draden die de buisfabrikant door een buis trekt voldoen aan de geldende eisen. Bijvoorbeeld welke elektrische en mechanische eigenschappen heeft die draad? Voldoen die aan de juiste CPR-brandclassificatie? Is de draad beveiligd tegen doorslag of extreme temperaturen? Zit er KEMA KEUR op? Enzovoorts. Dit zijn allemaal aspecten waarover je als installateur zekerheid wil hebben. Door Profit zelf te produceren, garandeert Draka topkwaliteit en korte levertijden. Daarnaast is ook het ringformaat geoptimaliseerd en is de buis halogeenvrij. 

Bespaar tijd en kies voor duurzaamheid

We merken nu al dat veel Nederlandse installateurs overstappen op Profit van Draka. Het toepassen vergt weliswaar iets meer voorbereiding op de tekentafel, maar daarentegen bespaart het je veel kostbare tijd op de bouwplaats. Je hoeft niet meer met twee man draad te trekken, maar je kunt nu in je eentje draad-in-buis leggen.” Kortom, bespaar tijd en kies voor duurzaamheid en de kwaliteit van Profit van Draka. De grijze voorbedrade buis met groene eigenschappen.

Ontdek Draka