COMPACTE, MODULAIRE VERDELERBLOKKEN VAN PHOENIX CONTACT MET PUSH-IN AANSLUITING AAN DE ZIJKANT

Door Phoenix Contact
22 december 2022
Phoenix Contact

De nieuwe verdelerblokken PTVFIX van Phoenix Contact zijn een combinatie van het PTFIX-verdelerbloksysteem en de PTV-serie met verticale aderaansluiting. 

Push-in-aansluiting aan de zijkant

De Push-in-aansluiting aan de zijkant biedt vooral grote voordelen bij beperkte ruimte. Ook zijn de kleine bouwgrootte en het modulair te combineren verdelerbloksysteem een absoluut voordeel. Voor elke applicatie is de passende montageoptie leverbaar. Verkrijgbare varianten zijn basisblokken zonder voorgemonteerde montageoptie alsmede met horizontale en verticale montagemogelijkheid voor montagerail NS35 en lijmvarianten.

Direct en zonder gereedschap aansluiten

Het nieuwe PTVFIX-productenprogramma omvat verdelerblokken met 6, 12 en 18 aansluitingen à 2,5 mm². Optioneel zijn deze ook verkrijgbaar met een voedingscontact van 6 mm².
Daardoor zijn de verdelerblokken een alternatief voor de wereldwijd gebruikte aansluitklemmen met schroefaansluiting aan de zijkant. Ook de markering is bij de blokken overzichtelijker en beter leesbaar. Met de Push-in-aansluiting worden de aders direct en zonder gereedschap aangesloten. De speciale contactveer maakt eenvoudig insteken mogelijk en overtuigt door de hoge contactkwaliteit.