OPPLE SMART CONVERTERS

Door Opple
22 maart 2022
author-image

OPPLE biedt u al enige jaren een uitgebreid portfolio aan Smart Lighting producten; diverse armaturen én toebehoren zoals de Smart Sensor, Smart Switch en Smart Connect Box.

Dankzij de geïntegreerde Smart Lighting techniek kunnen deze producten snel en simpel geïnstalleerd en bediend worden. Dit zonder extra bekabeling, gateways of dure software en abonnementen. 

Om overige armaturen en schakelmateriaal van OPPLE óf van andere merken in een Smart project te kunnen gebruiken heeft OPPLE Smart Converters ontwikkeld, die het signaal omzetten naar een draadloos BLE signaal of visa versa, en daarmee communiceren met het OPPLE Smart Lighting systeem.

Combinaties maken

Met behulp van een Smart Converter kan een 1-10V, DALI of fase dimbaar armatuur of een groep armaturen worden toegevoegd aan het Smart Lighting Systeem.

Voor het toepassen van alternatief schakelmateriaal kan ieder type conventionele pulsdrukker met de OPPLE Smart Multi Switch Module gecombineerd worden.

Graag stellen we deze handige toevoegingen aan u voor:

Smart Relay DIM

De bestaande Smart Relay voegt ook armaturen en apparaten toe aan het Smart systeem, maar schakelt alleen aan/uit. Met de nieuwe Smart Relay DIM is het mogelijk om tot wel 250W aan fase dimbare armaturen en/of lampen te schakelen én te dimmen.

Smart DALI Converter

Met de Smart DALI Converter kunnen alle typen DALI1 en DALI2 armaturen van alle merken aan het Smart Lighting systeem worden toegevoegd. Deze armaturen krijgen daarmee dezelfde functionaliteiten en voordelen als de Smart armaturen. Met één Smart DALI converter is het mogelijk om tot wel 64 DALI armaturen aan te sturen middels DALI broadcast commando’s.

De Smart DALI Converter is zelfs geschikt om DALI DT8 Tunable White armaturen te combineren in het Smart Lighting systeem.

De reeds beschikbare Smart Connect Box beschikt, naast de mogelijkheid om draadloos via een BLE signaal te communiceren, overigens ook standaard over de mogelijkheid om DALI armaturen aan te sluiten en via het Smart Lighting systeem aan te sturen.

Smart 10V Converter

Heb je een armatuur met een 1-10V dimbare driver, zoals bijvoorbeeld onze Wall-Mounted Performer, dan kan deze vanaf nu ook worden gekoppeld aan het Smart Lighting systeem. Naast het omzetten van het dimsignaal beschikt de Smart 10V Converter ook over een relais waarmee tot maximaal 1.000W geschakeld kan worden.

Smart Multi Switch Module

Ieder type wandschakelaar voorzien van conventionele pulsdrukker kan vanaf nu geïntegreerd worden in het Smart Lighting systeem. Deze uiterst kleine module past achter vrijwel elke schakelaar. Met een enkelvoudige pulsdrukker kan aan/uit worden geschakeld en worden gedimd.

Een dubbele pulsdrukker biedt naast aan/uit en dimmen ook de mogelijkheid om de kleurtemperatuur van Tunable White armaturen aan te passen.

De Smart Multi Switch Module heeft daarnaast 4 extra ingangen, zodat tevens met één druk op de knop een specifieke lichtscène kan worden geactiveerd.

Vanaf mei 2022 verkrijgbaar bij Technische Unie

De diverse Smart Converters en de Multi Switch Module zijn vanaf eind mei 2022 verkrijgbaar bij Technische Unie.

Ontdek Opple Smart Converters