NEXANS EASY STRIPPABLE: SNEL, MAKKELIJK EN VEILIG

Door Nexans
10 april 2022
Nexans

Tijdswinst en veiligheid door makkelijk te strippen kabels. Nexans Easy Strippable kabels stript u in een handomdraai. Je werkt veilig en je wint tijd.  

Op basis van de filosofie ‘Enjoy your day at work’ zijn Nexans PVC kabels YMvK Dca s2 en de halogeenvrije kabels Alsecure YMz1K Cca en YMz1K B2ca voorzien van een Easy Strippable mantel. Met Nexans Easy Strippable stript u kabels voortaan in een handomdraai.

Tijdverlies door moeilijk strippende kabels behoort tot het verleden

Als de mantel van een kabel moeilijk stript, dan weet dat u dat het extra tijd kost. Zo kan een mantel hechten aan de aders, waardoor u maar korte stukken kunt ontmantelen. Ook komt het voor dat u de vulmantel stukje voor stukje tussen de geleiders moet wegnemen. 

Veiligheid is essentieel. Daarom gaat u bij het ontmantelen zorgvuldig te werk. Snijdt u

te diep, dan riskeert u de isolatie te beschadigen en dat is onveilig of zorgt voor problemen bij de oplevering.    

Onder het motto ‘Enjoy your day at work’ zijn ingenieurs van Nexans daarom aan het werk gegaan om de kabels aan te passen. Dankzij deze research kon de stripbaarheid van kabels worden verbeterd. Dit maakt de Nexans Dca en halogeenvrije B2ca en Cca Alsecure installatiekabels van 1,5mm2 t/m 10mm2 nu echt Easy Strippable

Doordat de mantels van Easy Strippable kabels van Nexans gemakkelijk te verwijderen zijn, loopt u een kleiner risico op handletsel. U hoeft de kabel namelijk alleen rondom in te snijden met het beschermde binnenmes van uw kabelmes, vervolgens knikt u de mantel op de snede en schuift u de mantel samen met de vulmantel van de geleiders af. Tot wel 1 meter in een keer.

Easy Strippable, snel, makkelijk en veilig!

Ontdek Nexans Easy Strippable Installatiekabels