MAKRO NR 1-GROOTHANDEL, TECHNISCHE UNIE RUNNER-UP

Door Technische Unie
1 juli 2021
author-image

MT500 is een jaarlijks onderzoek naar de reputatie van bedrijven. In de editie van 2021 wordt Technische Unie in diverse categorieën beoordeeld als een van de 3 best scorende Nederlandse groothandels. Over de hele linie leidt dat tot een vermelding als nummer 2 groothandel van Nederland. Voor werkgeverschap en excellente uitvoering bekleden we zelfs de bovenste posities. Scores om als Mogelijkmakers trots op te zijn!

Scores uit het MT500-onderzoek van 2021: 

Groothandel

1.      Makro Nederland
2.      Technische Unie
3.      Hanos

Werkgeverschap

Technische Unie *****
Hanos *****
Cefetra *****

Waarom deze score?*

In 2021 is Technische Unie opnieuw uitgeroepen tot TOP Employer. Naast gunstige arbeidsvoorwaarden hechten we veel aan een veilige, gezonde werkplek en persoonlijke en professionele ontwikkeling van werknemers.

Klantgerichtheid

Makro Nederland *****
Hanos *****
Technische Unie *****

Waarom deze score?*

Met bijna veertig lokale kantoren en vertegenwoordigers in alle regio’s stelt Technische Unie de klant centraal bij alles wat zij onderneemt. Sinds enkele jaren hebben wij bovendien op elk kantoor Customer Service-medewerkers aangesteld, die het eerste aanspreekpunt voor klanten zijn.
Specifieke klantgroepen en thema’s krijgen extra aandacht vanuit onze organisatie, zoals industrie, duurzaam ondernemen, licht en datacom en smart home. 

Excellente uitvoering

Technische Unie *****
Hanos *****
Makro Nederland *****

Waarom deze score?*

Elke dag helpen wij duizenden klanten. Dat vraagt om een perfecte uitvoering: al jarenlang biedt Technische Unie de hoogste uitlevergraad onder de technische groothandels. Verder bieden technologische ontwikkelingen volop kansen om sneller en efficiënter te werken. Maar dan moeten innovaties wel tot in de puntjes geregeld zijn. Bij Technische Unie heerst een cultuur van ‘we doen het goed, of we doen het niet’.

Productleiderschap

Hanos *****
Makro Nederland *****
Sligro *****
Technische Unie *****

Waarom deze score?*

Bij Technische Unie vinden klanten een zeer breed assortiment van ruim 2.000.000 artikelnummers. De nieuwste oplossingen voor installatie en industrie zijn als eerste bij Technische Unie verkrijgbaar, door de goede relaties die wij onderhouden met leveranciers.

Ons opleidingsinstituut TU Campus helpt klanten noviteiten te leren gebruiken en klaar te zijn voor trends in de markt, zoals verduurzaming van Nederland en de verplichte CO-certificering voor installatie van gasverbrandingstoestellen.

Duurzaamheid

Koopman International *****
Technische Unie ****
Makro Nederland ****

Waarom deze score?*

Met een eigen Team Duurzaam en een Inspiratiecentrum Duurzaamheid zet Technische Unie vol in op kennisdeling met de markt over dit belangrijke onderwerp. Ons eigen opleidingsinstituut TU Campus biedt diverse trainingen over dit onderwerp, zoals uitgebreide Solar-opleidingen.

Ons assortiment zonnepanelen, warmtepompen en bijvoorbeeld laadpalen is zeer compleet en groeit met de dag.

*Deze toelichting is door Technische Unie gegeven en maakt geen deel uit van de MT 500-beoordeling.