MCALPINE RUIMTEBESPARENDE WASTAFELSIFON

Door Walraven
9 april 2022
author-image

Als installateur krijgt u regelmatig te maken met kleine ruimtes waar het lastig is om een juiste sifon te plaatsen. Met de McAlpine Ruimtebesparende Wastafelsifon is dit verleden tijd.

De McAlpine Ruimtebesparende Wastafelsifon is de kleinste sifon uit het McAlpine-assortiment en speciaal geschikt voor plaatsen met weinig inbouwhoogte of -diepte. Denk hierbij aan badkamermeubels of fonteintjes.

Geen nare luchtjes!

Deze ruimtebesparende wastafelsifon heeft geen waterslot. Hierdoor kan het nooit uitdrogen door verdamping of onvoldoende gebruik. Het membraan opent door middel van waterdruk, zodat het water vrij weg kan stromen. Het membraan sluit zichzelf vervolgens zodat nare luchtjes en rioolgassen niet kunnen ontsnappen.

In geval van onderdruk in het systeem zal het membraan ook openen waardoor het tevens functioneert als beluchter. Dit garandeert een goede afvoercapaciteit van het overige waterlozende sanitair. Door het gebrek aan een waterslot voorkomt de sifon ook nare geluiden. De sifon is voorzien van een mogelijkheid om deze eenvoudig te reinigen of zelfs een ontstoppingsveer in te voeren zonder de sifon in zijn geheel te hoeven demonteren.

De Ruimtebesparende Wastafelsifon is verkrijgbaar in de afmetingen: 1¼ x 32 mm en 1¼ x 40 mm.

Uitgebreid McAlpine assortiment

De McAlpine Ruimtebesparende Wastafelsifon maakt deel uit van het McAlpine assortiment. Walraven is exclusief vertegenwoordiger van het complete McAlpine sanitairassortiment in de Benelux. Op het gebied van kunststof sifons en toebehoren behoort het assortiment tot het meest complete ter wereld.