MAKITA'S EERSTE VERRIJDBARE VRIES-/KOELBOX MET VERWARMFUNCTIE

Door Makita
16 juni 2022
author-image

Koele of warme dranken en etenswaren voor langere tijd op de juiste temperatuur houden, dat is de kracht van Makita’s koelbox op accu DCW180Z. 

Makita koelbox

Inhoud 20 liter, krachtige verwarmfunctie

De ruime inhoud van 20 liter biedt plek aan vier stuks 2 liter flessen of twintig flesjes van een halve liter. Of zojuist gevangen vis of proviand voor een weekendje naar camping of vakantiehuis! De DCW180Z is Makita’s eerste vries-/koelbox met krachtige verwarmfunctie. Dat maakt het meenemen van warme maaltijden mogelijk en deze verrijdbare box dus extra bijzonder.

De twee wielen en de opklapbare handgreep maken het verplaatsen een stuk gemakkelijker, zolang de ondergrond niet al te ruw is. Als alternatief is voor lastige situaties een draagband beschikbaar. De verrijdbare box meet uitwendig 623 x 341 x 371,5 mm.

7 standen, voor koelen/vriezen én verwarmen

De temperatuur van de DCW180 is gemakkelijk in te stellen. Hij heeft vijf vaste vries-/koelstanden: -18° C, -10° C, 0° C, 5° C en 10° C, en twee verwarmingsstanden: 55° C en 60° C. De warme maaltijden en dranken blijven dus goed op temperatuur. Daaraan draagt ook de 33 mm dikke isolatiewand goed bij. Het koelvermogen is 90 kW en het verwarmingsvermogen 42 kW.

Handig is de aan de voorzijde van de box aanwezige flessenopener en de mogelijkheid om via de ingebouwde USB-aansluiting een smartphone of tablet op de te laden. Hij weegt leeg en zonder accu’s 13 kg. Het gewicht met twee LXT 18 V accu’s bedraagt 14,3 kg.

De twee wielen en de opklapbare handgreep maken het verplaatsen een stuk gemakkelijker, zolang de ondergrond niet al te ruw is. Als alternatief is voor lastige situaties een draagband beschikbaar. De verrijdbare box meet uitwendig 623 x 341 x 371,5 mm.

Makita koelbox met USB aansluiting

Eén of twee accu’s

De vries-/koelbox met verwarmfunctie werkt standaard op één 18V LXT accu, maar er is ruimte voor twee accu’s wanneer een langere standtijd wenselijk is. Opladen gebeurt via de apart leverbare oplader en duurt ongeveer 45 minuten. Bij gebruik van twee 5,0 Ah LXT accu's kunt u 4 uur vriezen op -18° C, 14 uur koelen op 5° C of 3 uur verwarmen op 60° C.

Heel prettig voor de vakman is dat de box gebruikmaakt van de krachtige 18V 5,0 Ah Li-Ion accu’s van Makita’s LXT platform (Lithium-ion eXtreme Technology). Deze LXT-accu’s zijn inmiddels op Makita machines voor elke toepassing te gebruiken en op de werkplek dus gemakkelijk uit te wisselen.

Netstroom en 12 of 24 volt

Thuis, in de garage/berging of in de werkplaats, kan de vries-/koelbox met verwarmingsfunctie worden aangesloten op 230 V netstroom en werkt hij gewoon als (extra) koelkast/vriezer. De netstroomaansluiting is ook ideaal bij het vóór-koelen of -verwarmen van de DCW180Z. Hierdoor is de box al op de juiste bewaartemperatuur wanneer je de accu’s plaatst. Als je hem dan vult met reeds gekoelde of verwarmde producten is een zo lang mogelijke standtijd te bereiken. Handig is tevens dat de box in de auto kan worden gevoed via de daar aanwezige 12 V of 24 V aansluiting. Dan maakt het niet uit hoe ver het rijden is.

De vries-/koelbox met verwarmfunctie DCW180Z wordt geleverd in doos, zonder accu’s en oplader.

Nu ook beschikbaar op XGT 40 V Max accu CW001G. 

Ontdek Vries-/Koelbox met verwarmfunctie