KLIPPON® CONNECT TTB RANGE VOOR INSTRUMENTEN TRANSFORMATORBEDRADING

Door Weidmüller
23 augustus 2021
author-image

In energie transmissie en distributie, worden stroom- en spanningstransformatoren primair gebruikt voor beveiliging- en meetfuncties. Hiervoor heeft Weidmüller de nieuwe Klippon® Connect TTB-serie instrumenttransformator klemmen ontwikkeld, voor bijzonder eenvoudige en veilige bedrading - zelfs binnen complexe circuits. Voorkomen van bedieningsfouten is topprioriteit omdat de gevolgen ernstig kunnen zijn voor personeel en materieel. Zodoende de Klippon® Connect TTB-serie instrument transformator klemmen met uniek ‘verbreek’ mechanisme met “Make-Before-Break” contact. Dit verhoogd systeem beschikbaarheid en verlengd levensduur van schakelmateriaal. De IEC 60947-7-1 Annex D keur onderstreept nog eens extra geleverde kwaliteit.

Nieuwe geforceerde kortsluitingsfunctionaliteit

De TTB-serie instrumenttransformator klemmen zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik in secundaire circuits van meettransformatoren. Voor een veilige toepassing bij het afschakelen of isoleren van beveiligings- en meetapparatuur maakt de klem een kortsluiting in de stroomtransformator en voorkomt zo dat er hoge spanningen in de secundaire wikkeling optreden. Een uniek voordeel van de nieuwe transformatorklem is het "Make-Before-Break"-contact voor maximaal vier aansluitingen. Het zorgt ervoor dat de stroomtransformator binnen de klem kortgesloten wordt voordat hij losgekoppeld wordt. Dit voorkomt dat de spanning op de stroomtransformator oploopt en beschermt hem tegen beschadiging of zelfs uitval. Na het kortsluiten van de CT-zijde en het gelijktijdig loskoppelen van de primaire zijde, kan de meter/relais gemakkelijk en veilig worden vervangen of kan in alle veiligheid tests worden uitgevoerd.

Veilige vergelijkingsmeting

Dankzij de hefboomverbinding CM (Comparative Measurement), patent aangevraagd, kunnen twee aansluitklemmen selectief worden losgekoppeld om gekalibreerd meetapparaat te verbinden. Na de meting wordt de vergrendelingshendel in de oorspronkelijke positie teruggezet, waarbij het " Make-Before-Break "-contact actief blijft. Een uniek kenmerk van de TTB-serie dat de hoogste veiligheid voor personeel en apparatuur garandeert.

De schakeltoestand van de instrumenttransformator klemmen van de TTB-serie is onder alle lichtomstandigheden goed zichtbaar. De ontkoppelingshendel kan met de hand of met een standaardschroevendraaier worden bediend. Ook meerpolige activering mogelijk. Alle andere kenmerken zijn eveneens ontworpen voor maximale veiligheid, bedieningsgemak en betrouwbaarheid, zoals vereist voor dergelijke veeleisende meettoepassingen. Alle functionele- en veiligheid kritische componenten zijn vast verbonden met de klemmenstrook.

Een schakelslot blokkeert de ontkoppelingshendel in de gewenste positie en voorkomt zo ongewenst schakelgedrag. Dwarsverbindingskanalen zorgen voor maximale flexibiliteit. Dit betekent dat zelfs complexere circuitvereisten kunnen worden geïmplementeerd met gestandaardiseerde accessoires zoals kortsluitbruggen, hefboomverbindingen en testbussen. Uitgebreide markeringsmogelijkheden en kleurenpalet voor de codering van klemmen en accessoires zorgen voor een duidelijk overzicht tijdens installatie en servicewerkzaamheden.

De klemmen zijn verkrijgbaar met PUSH IN- of schroefaansluiting en eventueel beschikbaar met transparant afdeksysteem.

Data-gestuurd productconfiguratie en selectie accessoires

De Weidmüller Configurator (WMC) biedt alle datasets volledig voor eenvoudige voorbereiding en component selectie in de planningsfase. De eenvoudige hulpfunctie garandeert een betrouwbare configuratie van de strip, zelfs als de gebruiker noch de productnaam noch het artikelnummer kent.

Ontdek Weidmüller Klippon® Connect TTB Range