KABELOPLOSSINGEN VAN TKF ONDERSTEUNEN EEN DUURZAME MARITIEME TOEKOMST

Door TKF
18 mei 2022
TKF

Duurzaamheid, elektrificatie en digitalisering. Belangrijke trends in de maritieme industrie waarbij TKF ondersteunt met kabeloplossingen die kosten kunnen verlagen, de installatie-efficiëntie kunnen verbeteren, de veiligheid aan boord verhogen en helpen het milieu te beschermen. 

Compleet pakket specifieke kabels en oplossingen

TKF biedt een compleet pakket specifieke kabels en oplossingen via Technische Unie die de trends en ontwikkelingen binnen de maritieme industrie kunnen ondersteunen.  Denk hierbij aan kabels die benodigd zijn voor de elektrificering van schepen zoals kabels ten behoeve van wal-aansluitingen of een volledig pakket kabeloplossingen ten behoeve van scrubber installaties. Met meer dan 40 jaar ervaring in de maritieme industrie biedt TKF kabeloplossingen voor o.a. alle soorten privé jachten, werkboten, offshore schepen en binnenvaartschepen. 

Ontwikkelingen in scheepsbouw

De ontwikkelingen in de scheepsbouw vragen steeds meer om hoogwaardige en betrouwbare techniek. Daarbij spelen kabels een essentiële rol in het netwerk van een schip. Het gebruik van hoogwaardige en juiste kabels voor maritieme toepassingen kunnen kosten verlagen, , installatie-efficiëntie verbeteren, veiligheid aan boord verhogen en helpen het milieu te beschermen.  Denk hierbij aan gewicht besparingen van kabels, flexibiliteit in kleine ruimtes, brandwerendheid tijdens gebruik en bestandheid tegen extreme (weers)omstandigheden. 

Certificeringen

De kabels van TKF zijn gecertificeerd volgens alle belangrijke certificeringen instanties, waaronder Loyds, DNV-GL en Veritas en daardoor ook buiten de Nederlandse grenzen toepasbaar. Daarnaast beschikken de maritieme kabels van TKF over een Green Passport, wat betekent dat deze vrij zijn van gevaarlijke stoffen. 

Leverbaar via Technische Unie

Bij Technische Unie zijn o.a. leverbaar:  

  • TKF Laagspanningskabels ten behoeve van energie en verlichting aan boord van schepen 

  • TKF (brandwerende) Communicatie kabels ten behoeve van alle kritische instrumentatie, telecommunicatie en data overdracht aan boord van schepen. 

  • TKF Signaal kabels ten behoeve signalering, besturing en alarmsystemen aan boord van schepen.

Met de kabeloplossingen van TKF in combinatie met de services van Technische Unie, zoals het op lengte leveren van kabels via een kabelsnijdienst, beschikt u over een compleet aanbod oplossingen voor uw maritieme kabelbehoefte. 

Ontdek TKF Kabeloplossingen