JAGA IS COOL

Door Jaga
18 juli 2022
author-image

Welke duurzame warmteopwekker er ook in de woning wordt gekozen, met Jaga radiatoren kun je altijd duurzaam verwarmen én koelen. Maar wanneer kies je nu voor welk afgiftesysteem?

Duurzame Jaga-radiatoren

Aardgas verdwijnt steeds meer uit woningen. Bij nieuwbouwwoningen wordt er al gekozen voor duurzame warmteopwekkers die niet meer op gas werken, zoals een All-electric warmtepomp of een groen warmtenet. Bij duurzame renovaties of verbouwingen, wordt vaak gekozen voor een HR-ketel, een hybride of All-electric warmtepomp. Om de warmteopwekker optimaal te laten werken en nog meer energie te besparen, kan ook het afgiftesysteem vervangen worden. Met radiatoren van Jaga wordt een woning snel verwarmd op zeer lage watertemperaturen. Maar wanneer kies je welk systeem?

HR-ketel en Strada

Wordt een bestaande woning verduurzaamd, maar kan deze nog niet van het gas af? Dan is een HR-ketel een slimme keuze. Deze ketel heeft een hoger rendement en daarmee wordt al op de energiekosten bespaard. Om nog extra te besparen, kan ook het afgiftesysteem aangepakt worden. Low-H2O radiatoren, bijvoorbeeld Strada van Jaga werken perfect op hele lage watertemperaturen. 

Jaga Strada Radiator Interieur
Jaga Witte Radiator Tafellamp

Hybride warmtepomp en Strada Hybrid

Is de woning nog niet volledig geïsoleerd? Dan is een hybride warmtepomp een goede tussenstap. Deze warmtepomp wordt gekoppeld aan de cv-ketel. Er wordt dus gebruik gemaakt van zowel een natuurlijke energiebron (via de warmtepomp) als van gas (via de cv-ketel). Op extreem koude dagen springt de cv-ketel bij om het toch behaaglijk warm te krijgen. Op deze warmtepomp kan Strada Hybrid worden aangesloten voor verwarming en niet-condenserende koeling. Dit milieuvriendelijke systeem koelt met een watertemperatuur van 18 graden. Het koelvermogen is bovendien drie keer hoger dan dit van de vloerkoeling.

All-electric warmtepomp en Briza

Met een All-electric warmtepomp is er geen gasaansluiting meer nodig. De warmtepomp zorgt zelfstandig voor het verwarmen van de woning en warm water. Op deze warmtepomp werken alle hybride en dynamische radiatoren van Jaga om te verwarmen én te koelen. Voor niet-condenserende koeling (light cooling) is Strada Hybrid geschikt. Is er de wens om actief te koelen? Dan is Briza van Jaga het geschikte toestel. Briza maakt gebruik van condenserende koeling en koelt met een watertemperatuur vanaf 7 graden.

Groen warmtenet en Strada (Hybrid)

In nieuwbouwwijken wordt steeds vaker voor een groen warmtenet (of stadsverwarming) gekozen om de woningen te verwarmen. Ergens in de wijk staat een warmtebron die via buizen het warme water naar de huizen vervoert. In een groen warmtenet wordt vaak aardwarmte of restwarmte gebruikt. De watertemperatuur is afhankelijk van het systeem. De Strada is geschikt op het warmtenet om energiezuinig te verwarmen. Sommige warmtenetten kunnen ook worden ingezet om woningen te koelen, via dezelfde techniek als dat het de woningen verwarmt. De Strada Hybrid is dan geschikt voor verwarmen én niet-condenserende koeling

Doorloop de Jaga routekaart en ontdek welke oplossing het meest geschikt is voor elk van deze duurzame warmteopwekkers.

Ontdek Jaga-radiatoren